Sastojci:

  • 500 g govedine (tankih šnita ili na kockice)
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 luk (seckan)
  • 1 kašika putera
  • pola crvene paprike (seckane)
  • pola zelene paprike (seckane)

Sos:

  • 1 veliki čen belog luka (sitno seckan) ili 2 manja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • pola kašičice bibera
  • malo ljute tucane
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika čili sosa

Priprema:

Gulaš je jedno od onih jela koje zahteva dugo krčkanje kako bi meso postalo mekano i sočno, a ukusi se savršeno sjedinili. Međutim, šta ako nemate dovoljno vremena za višesatno kuvanje? Uz nekoliko trikova, možete značajno ubrzati pripremu gulaša, a da pritom meso ostane savršeno mekano i ukusno. Otkrivamo vam jednostavan metod koji će za samo 15 minuta omekšati govedinu i skratiti vreme kuvanja – idealno za sve koji žele brz obrok.

Ako želite dodatnu sočnost, ostavite meso u marinadi najmanje 30 minuta pre prženja.

Omekšavanje mesa: Govedinu iseckajte na tanke šnite ili kockice. Posolite meso sodom bikarbonom i dobro ga izmešajte. Ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga isperite meso hladnom vodom i osušite ga ubrusom.

Priprema sosa: U maloj činiji pomešajte beli luk, so, šećer, biber, ljutu tucanu, balzamiko sirće, maslinovo ulje i čili sos.

U tiganju zagrejte puter, pa dodajte luk. Pržite dok ne omekša. Dodajte meso i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Dodajte papriku i pržite još par minuta. Sipajte pripremljeni sos preko mesa i povrća. Krčkajte još nekoliko još minuta dok se svi ukusi ne sjedine.

Bonus video

SAVETI ZA SOČNO MESO NA ROŠTILJU Izvor: SAVETI ZA SOČNO MESO NA ROŠTILJU