Sastojci:

  • 1 kg junetine
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 3 šargarepe
  • 200 g suvih šljiva (bez koštica)
  • 1 dl crnog vina
  • 500 ml goveđeg bujona (ili vode)
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 1 lovorov list
  • so i biber po ukusu
  • ulje ili mast

Priprema gulaša:

Meso iseći na kocke srednje veličine i propržiti na masti ili ulju. Izvaditi meso iz šerpe i ostaviti sa strane.

U istoj šerpi ispržiti crni i beli luk i šargarepu. Vratite meso u šerpu, dodajte paradajz pire i mlevenu papriku. Promešajte i dolijte crno vino. Kuvajte dok vino ne ispari, otprilike 5 minuta.

Dodajte suve šljive, lovorov list, biber, i so. Sipajte goveđi bujon (ili vodu) toliko da prekrije sve sastojke. Smanjite vatru i poklopite šerpu. Pustite da se gulaš krčka oko 2 sata, povremeno mešajući.

Servirajte toplo, uz domaći hleb, pire krompir ili testeninu.

Bonus video

kurir televizija MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!