Sastojci:
- 600 g krompira
- 1 luk
- 1 kašika seckanog peršuna
- 2 kašike gauda sira iseckanog
- 2 mala jajeta
- malo soli
- malo bibera
- malo muskatnog oraščića
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 3 kašike ulja
- 230 g krem sira
- malo bilja i začina koje volite
Recept za faširane šnicle od krompira i povrća sa sirom:
Kako biste napravilifaširane šnicle, prvo skuvajte krompir u koži, oko 20 minuta. U međuvremenu iseckajte luk. Kada je krompir skuvan, skinite kožu i izgnječite ga dok je još vruć. Pustite da se pire krompir potpuno ohladi pre nego što dodate sledeće sastojke. U ohlađeni krompir dodajte sir, jaja, luk i peršun, kao i so, biber i muskatni oraščić po ukusu. Ostavite na stranu.
Oljuštite šargarepu, pa nju i papriku nasecite na vrlo sitne kockice. Pržite šargarepu i papriku na 1 kašici ulja, dok ne omekša. Zatim ga pomešajte sa krem sirom. Posolite i pobiberite po potrebi, dodajte začine i začinsko bilje po želji i dobro promešajte. Testo krompira podelite na 6 delova iste veličine. Oblikujte svaki deo u loptu, a zatim ga spljoštite u veliki krug.
Dodajte malo mešavine krem sira za fil, napunite svaku šniclu, tako što ćete fil da stavite u sredinu i spojite ivice opet u loptu, pa ponovo spljoštite. Zagrejte preostale 2 kašike ulja i propržite šnicle. Izvadite iz tiganja kada obe strane porumene, a zatim servirajte sa povrćem po želji. Možda ćete želeti da napravite i faširane šnicle od tunjevine.
Pročitajte kako se prave faširane šnicle od belog mesa i povrća
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.