Sastojci:

  • 500 g belog mesa
  • 1 šargarepa
  • 1 luk
  • 1 jaje
  • 50 g brašna
  • 1 veza peršuna
  • 1 kašičica soli
  • biber - po ukusu
  • ulje, za prženje
Zašto je dobro da jedete belo meso?

Belo meso je prepuno proteina, kao i antioksidanasa. Bogato je gvožđem, selenom, vitaminom B i cinkom. Pruža osećaj sitosti i obiluje mikronutrijentima.

Recept za faširane šnicle:

Kako biste napravili ove šnicle, pileći file operite i isecite na komade. Sameljite komade mesa u mašini za mlevenje mesa. Isecite jedan luk na male kocke, a šargarepu narendajte na sitno rende.

Sitno iseckajte malu vezu peršuna. U pripremljeno mleveno meso dodajte seckani crni luk, rendanu šargarepu, peršun, jedno jaje i 50 g brašna. Pobiberite po ukusu i dodajte oko 1 kašičicu soli.

Sve dobro izmešajte. Od pripremljenog mlevenog mesa formirajte šnicle. Za jednu šniclu treba vam otprilike jedna kašika mlevenog mesa. Ubacite šnicle na prethodno zagrejan tiganj sa malom količinom ulja. Pokrijte tiganj poklopcem i pržite šnicle na laganoj vatri oko 5 minuta sa jedne strane.

Zatim okrenite šnicle na drugu stranu i ponovo pokrijte tiganj poklopcem. Pržite na drugoj strani 5 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i faširane šnicle od svinjskog mesa po najboljem bakinom receptu.

Pročitajte i kako se prave faširane pileće šnicle sa sirom i začinskim biljem

BONUS VIDEO

Recept za faširane šnicle od brokolija punjene tvrdim sirom Izvor: Recept za faširane šnicle od brokolija punjene tvrdim sirom

StvarUkusa