Sastojci:
- 500 g belog mesa
- 1 šargarepa
- 1 luk
- 1 jaje
- 50 g brašna
- 1 veza peršuna
- 1 kašičica soli
- biber - po ukusu
- ulje, za prženje
Recept za faširane šnicle:
Kako biste napravili ove šnicle, pileći file operite i isecite na komade. Sameljite komade mesa u mašini za mlevenje mesa. Isecite jedan luk na male kocke, a šargarepu narendajte na sitno rende.
Sitno iseckajte malu vezu peršuna. U pripremljeno mleveno meso dodajte seckani crni luk, rendanu šargarepu, peršun, jedno jaje i 50 g brašna. Pobiberite po ukusu i dodajte oko 1 kašičicu soli.
Sve dobro izmešajte. Od pripremljenog mlevenog mesa formirajte šnicle. Za jednu šniclu treba vam otprilike jedna kašika mlevenog mesa. Ubacite šnicle na prethodno zagrejan tiganj sa malom količinom ulja. Pokrijte tiganj poklopcem i pržite šnicle na laganoj vatri oko 5 minuta sa jedne strane.
Zatim okrenite šnicle na drugu stranu i ponovo pokrijte tiganj poklopcem. Pržite na drugoj strani 5 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i faširane šnicle od svinjskog mesa po najboljem bakinom receptu.
Pročitajte i kako se prave faširane pileće šnicle sa sirom i začinskim biljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Šareni čizkejk sa borovnicama
Uštipci sa sirom i ljutom paprikom
Kolač sa 2 vrste čokolade i suvim voćem
Slatki kupus sa svinjetinom i paradajz pireom