Sastojci:
- 2 kg krompira (8 velikih)
- 1 luk
- 1 šargarepa
- 5 kašika soli
- 200 g šunke
- 50 g belog sira
- 6 komada sira na listiće
- 4 kašike kuvanog kukuruza
- 4 kisela krastavca
- 2 jajeta
Recept za krompire punjene šunkom i sirom:
Krompire ne ljuštite, i zajedno sa šargarepom i lukom ih dobro operite vrelom vodom. Sve poređajte u dublju šerpu, dodajte vodu dok ne pokrije povrće i dodajte 2 kašike soli.
Krompir kuvajte dok ne bude gotov. Izvadite ga iz šerpe i ostavite da se ohladi. Šunku i kisele krastavce isecite na sitne kockice. Isecite vrh krompira po dužini i izvadite unutrušnjast.
Isečeni krompir posolite po ukusu i napunite sirom, seckanim kiselim krastavcima, kukuruzom, šunkom i belim sirom. Po želji dodajte i jaje.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta, ili dok se sir ne otopi. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i palačinke od krompira sa čvarcima.
Pročitajte kako se pravi rolat od krompira filovan mladim sirom i povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda