Sastojci:

  • 900 g kuvanog krompira
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašike putera
  • 120 g mladog sira
  • 3 kašike jogurta
  • ½ crvene paprike, iseckane
  • 1 kuvana šargarepa, iseckana
  • 10 maslina, bez koštica i iseckane
  • ½ kiselog krastavca, iseckanog
Zašto treba da jedete krompir?

Krompir je dobar za probavu, a sadrži i mnogo vitamina i hranljivih supstanci. Ne sadrži gluten, te je pogadan za osobe koje ne konzumiraju gluten. Bogat je vitaminom C, kalijumom, vitaminom B6 i kolinom.

Pogledajte kako se pravi:

Recept za rolat od krompira:

Kuvani krompir izgnječite, dodajte puter i 1 kašičicu soli, pa nastavite da gnječite, dok tekstura ne postane veoma glatka. Raširite ovako pripremljen krompir na papir za pečenje tako da bude poput kvadrata, debljine oko 1,5 cm.

Mladi sir pomešajte sa jogurtom i 1 kašičicom soli, dobro izmešajte i stavite na sloj krompira. Po dužini ređajte paprike, masline, kiseli krastavac i kuvanu šargarepu.

Urolajte u rolnu i čvrsto umotajte u najlonsku foliju. Stavite u frižider na najmanje sat vremena. Nakon toga izvadite iz frižidera, odmotajte foliju i secite rolat na kriške. Pre serviranja pospite omiljenim začinima. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i krompir zaliven mlekom.

Pročitajte i kako se prave jednostavne palačinke od krompira

BONUS VIDEO

Trik da napravite pomfrit bolji nego iz Meka Izvor: Trik da napravite pomfrit bolji nego iz Meka

StvarUkusa