Sastojci:

  • 650 g fileta škarpine
  • so
  • 1 kašika suvog origana
  • 1/2 kašičice crnog bibera
  • 4 velika čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 150 ml maslinovo ulje
  • 230 g čeri paradajza, presečenog na pola
  • 230 g maslina bez koštica, narezanih
  • šaka seckane mirođije
  • 200 ml belog vina
Rešite se neprijatnih mirisa od kuvanja!

U šerpi zagrejte vodu sa štapićem cimeta i pustite da provri. Nakon toga smanjite vatru i kuvajte 15 minuta. Voda će isparavati i prikriti mirise.

Recept za škarpinu u vinu:

Za ribu propremljenu na ovaj način zagrejte rernu na 200 stepeni C. Osušite ribu i posolite sa obe strane. U maloj činiji pomešajte začine origano, so i crni biber i začinite ribu mešavinom začina sa obe strane. U činiji pomešajte maslinovo ulje, vino, sitno seckani luk i promešajte.

Stavite začinjenu ribu u lagano nauljenu posudu za pečenje. Prelijte marinadom koju ste napravili. Na riblje filete rasporedite čeri paradajz i masline.

Pecite u zagrejanoj rerni 12 do 13 minuta. Izvadite iz rerne i pospite mirođijom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i skušu sa senfom iz rerne.

Pročitajte i kako se pravi pastrmka iz rerne sa začinskim biljem

BONUS VIDEO

ŠOK CENE RIBE UOČI POSTA! Kurir za vas proverava korekcije cena u ribarnici, PRODAVAC: Već sada poručuju za Svetog Nikolu  Izvor: ŠOK CENE RIBE UOČI POSTA! Kurir za vas proverava korekcije cena u ribarnici, PRODAVAC: Već sada poručuju za Svetog Nikolu

StvarUkusa