Sastojci:
- 650 g fileta škarpine
- so
- 1 kašika suvog origana
- 1/2 kašičice crnog bibera
- 4 velika čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 150 ml maslinovo ulje
- 230 g čeri paradajza, presečenog na pola
- 230 g maslina bez koštica, narezanih
- šaka seckane mirođije
- 200 ml belog vina
Recept za škarpinu u vinu:
Za ribu propremljenu na ovaj način zagrejte rernu na 200 stepeni C. Osušite ribu i posolite sa obe strane. U maloj činiji pomešajte začine origano, so i crni biber i začinite ribu mešavinom začina sa obe strane. U činiji pomešajte maslinovo ulje, vino, sitno seckani luk i promešajte.
Stavite začinjenu ribu u lagano nauljenu posudu za pečenje. Prelijte marinadom koju ste napravili. Na riblje filete rasporedite čeri paradajz i masline.
Pecite u zagrejanoj rerni 12 do 13 minuta. Izvadite iz rerne i pospite mirođijom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i skušu sa senfom iz rerne.
Pročitajte i kako se pravi pastrmka iz rerne sa začinskim biljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
Ćufte od patlidžana i sira
Lagana salata sa brokolijem i feta sirom
Posna čorba od šargarepe i crvenog sočiva