Sastojci:
- 1,3 kg krompira, tanko isečenog
- ½ luka, tanko isečenog
- 9 kašika brašna, podeljeno
- 6 kašika putera, iseckanog na kockice i podeljenog
- so i biber po ukusu
- 700 ml punomasnog mleka, ili po potrebi
Recept za zapečene kolutove krompira:
Za krompir spremljen na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 190 stepeni C. Podmažite posudu za pečenje. Na dno pripremljene posude za pečenje rasporedite oko 1/3 kriški krompira. Na vrh stavite oko 1/3 kriški luka.
Krompir i luk pospite sa 3 kašike brašna. Na brašno rasporedite 2 kašike putera. Začinite ceo sloj solju i biberom. Ponovite nanošenje slojeva još dva puta. Zagrejte mleko u loncu.
Smesu prelijte sa dovoljno toplog mleka tako da vrh tečnosti bude u ravni sa završnim slojem krompira. Pecite u zagrejanoj rerni dok krompir ne omekša, 45 do 60 minuta. Servirajte toplo i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i jednostavne palačinke od krompira.
Pročitajte i kako se pravi mediteranska krompir salata
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem