Sastojci:
- 1,3 kg krompira, tanko isečenog
- ½ luka, tanko isečenog
- 9 kašika brašna, podeljeno
- 6 kašika putera, iseckanog na kockice i podeljenog
- so i biber po ukusu
- 700 ml punomasnog mleka, ili po potrebi
Recept za zapečene kolutove krompira:
Za krompir spremljen na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 190 stepeni C. Podmažite posudu za pečenje. Na dno pripremljene posude za pečenje rasporedite oko 1/3 kriški krompira. Na vrh stavite oko 1/3 kriški luka.
Krompir i luk pospite sa 3 kašike brašna. Na brašno rasporedite 2 kašike putera. Začinite ceo sloj solju i biberom. Ponovite nanošenje slojeva još dva puta. Zagrejte mleko u loncu.
Smesu prelijte sa dovoljno toplog mleka tako da vrh tečnosti bude u ravni sa završnim slojem krompira. Pecite u zagrejanoj rerni dok krompir ne omekša, 45 do 60 minuta. Servirajte toplo i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i jednostavne palačinke od krompira.
Pročitajte i kako se pravi mediteranska krompir salata
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom
Namaz od paradajza po turskom receptu