Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 kg krompira
- 1 šargarepa
- šaka peršuna
- 1 kašika maslaca
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 50 g sira
- 4 viršle
- prezle
- ulje za prženje
Pogledajte kako se prave:
Recept za krompir ćufte punjene viršlama:
Za ove ćufte razbijte jaja i umutite viljuškom. Isecite krompire i ubacite ih u odvojenu činiju. Iseckajte šargarepu i dodajte krompiru, posolite pa skuvajte. Iseckajte sitno peršun. Skuvano povrće prebacite u činiju i napravite od njih pire gnječilicom. Dodajte im peršun.
U tiganju otopite puter. Iseckajte crni luk i propržite na puteru. Zatim iseckajte beli luk i propržite i njega. Narendajte kačkavalj na krupno rende i dodajte pireu. Prodinstani luk umešajte u pire i dobro sve promešajte. Viršle skuvajte i isecite na pola. U šaku stavite smesu od krompira pa je obmotajte oko viršle. Nastavite dok ne istrošite sav materijal.
Svaku ćuftu potopite u jaje u pa u prezle i pržite na malo ulja do zlatno-braon boje sa obe strane. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posne ćufte od pasulja.
Pročitajte kako se prave ćufte zapečene sa kačkavaljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.