Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 1 kg krompira
  • 1 šargarepa
  • šaka peršuna
  • 1 kašika maslaca
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 50 g sira
  • 4 viršle
  • prezle
  • ulje za prženje

Pogledajte kako se prave:

Recept za krompir ćufte punjene viršlama:

Za ove ćufte razbijte jaja i umutite viljuškom. Isecite krompire i ubacite ih u odvojenu činiju. Iseckajte šargarepu i dodajte krompiru, posolite pa skuvajte. Iseckajte sitno peršun. Skuvano povrće prebacite u činiju i napravite od njih pire gnječilicom. Dodajte im peršun.

U tiganju otopite puter. Iseckajte crni luk i propržite na puteru. Zatim iseckajte beli luk i propržite i njega. Narendajte kačkavalj na krupno rende i dodajte pireu. Prodinstani luk umešajte u pire i dobro sve promešajte. Viršle skuvajte i isecite na pola. U šaku stavite smesu od krompira pa je obmotajte oko viršle. Nastavite dok ne istrošite sav materijal.

Svaku ćuftu potopite u jaje u pa u prezle i pržite na malo ulja do zlatno-braon boje sa obe strane. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posne ćufte od pasulja.

Pročitajte kako se prave ćufte zapečene sa kačkavaljem

BONUS VIDEO

Recept za sočne ćufte u sosu od povrća Izvor: Recept za sočne ćufte u sosu od povrća

StvarUkusa