Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • 400 g majoneza
  • 2-5 kiselih krastavčića isečenih na sitne kockice
  • 1 mali luk isečen na kockice
  • 2-3 tvrdo kuvana jaja
  • 500 ml povrtnog bujona
  • 3 kašike sirćeta
  • 3 kašike senfa
  • prstohvat šećera
  • so i biber po ukusu
  • 4-5 komada paradajza, isečenog
  • vlašac, iseckan
  • malo peršuna

Recept za krompir salatu:

Kako biste napravili ovu salatu krompir skuvajte sa ljuskom. Ocedite ga i ohladite u hladnoj vodi nekoliko minuta, zatim ocedite i ostavite da se potpuno ohladi. Skinite ljusku i isecite na kriške veličine zalogaja. Stavite kriške krompira u činiju i prelijte ih vrelom čorbom – ostavite da odstoje oko 30 minuta. U drugoj posudi pomešajte majonez sa sirćetom, šećerom, senfom, malo soli i bibera. Zatim dodajte luk.

Iseckajte paradajz, vlašac i peršun i dodajte ih u majonez zajedno sa krompirom, pa pažljivo izmešajte. Začinite po ukusu solju i biberom. Ohladite u frižideru najmanje 2 sata, ili preko noći. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i salatu Fantazija sa piletinom, šargarepom i jajima.

Pročitajte i kako se pravi salata sa piletinom, kačkavaljem i ananasom

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Kako se pravi najbolja grčka salata Izvor: Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa