Sastojci:

  • 2 velika jajeta
  • 470 ml mleka
  • 60 ml meda
  • 60 g smeđeg šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 1/2 kašičice soli
  • 470 g ovsenih pahuljica

Recept za kolač od ovsenih pahuljica:

Za ovaj kolač podmažite vatrostalnu posudu. U pripremljenu posudu umutite jaja, mleko, med, smeđi šećer, vanilin ekstrakt, cimet i so. Umešajte ovsene pahuljice. Pokrijte i ohladite preko noći.

Zagrejte rernu na 180 stepeni C. Otkrijte smesu u vatrostalnoj i promešajte. Ubacite u rernu i pecite nepokriveno, dok ne porumeni, 45 do 55 minuta. Pustite da odstoji 10 minuta pre serviranja. Servirajte toplo. Možda ćete želeti da napravite i posni kolač od ovsenih pahuljica i banana.

Pročitajte kako se prave čokoladne korpice sa ovsenim pahuljicama

BONUS VIDEO

Recept za brzinski kolač od ovsa i zrelih banana Izvor:  Recept za brzinski kolač od ovsa i zrelih banana

StvarUkusa