Sastojci:

  • 3 l vode
  • 5 kašičica pilećeg bujona u granulama
  • 400 g narezanog celera
  • 2 velike šargarepe, iseckane
  • 1 veliki luk, iseckan
  • 1 srednja zelena paprika, seckana
  • 600 g makarona
  • 240 g putera, isečenog na kockice
  • 180 g brašna
  • 1,5 l punomasnog mleka
  • 450 g maslaca, isečenog na kockice

Recept za mac and cheese čorbu:

Kako biste napravili ovu čorbu prvo u šerpi pomešajte vodu i bujon i ostavite da proključa. Dodajte celer, šargarepu, luk i zelenu papriku i kuvajte 4 minuta ili dok ne omekša. Dodajte makarone. Pokrijte i nakon što prokuva kuvajte 2 minuta.

Skinite čorbu sa vatre i ostavite da odstoji 8-10 minuta ili samo dok makaroni ne omekšaju. U međuvremenu, rastopite puter u velikom tiganju. Dodajte brašno, mešajte dok ne postane glatko. Postepeno dodajte mleko uz stalno mešanje. Pustite da proključa, pa kuvajte i mešajte 2 minuta. Umešajte sir dok se ne rastopi i umešajte u čorbu. Promešajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i gustu pileću čorbu sa povrćem.

Pročitajte i kako se pravi čizburger čorba

BONUS VIDEO

Instagram/corbatariflerii Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima

StvarUkusa