Sastojci:
- 3 l vode
- 5 kašičica pilećeg bujona u granulama
- 400 g narezanog celera
- 2 velike šargarepe, iseckane
- 1 veliki luk, iseckan
- 1 srednja zelena paprika, seckana
- 600 g makarona
- 240 g putera, isečenog na kockice
- 180 g brašna
- 1,5 l punomasnog mleka
- 450 g maslaca, isečenog na kockice
Recept za mac and cheese čorbu:
Kako biste napravili ovu čorbu prvo u šerpi pomešajte vodu i bujon i ostavite da proključa. Dodajte celer, šargarepu, luk i zelenu papriku i kuvajte 4 minuta ili dok ne omekša. Dodajte makarone. Pokrijte i nakon što prokuva kuvajte 2 minuta.
Skinite čorbu sa vatre i ostavite da odstoji 8-10 minuta ili samo dok makaroni ne omekšaju. U međuvremenu, rastopite puter u velikom tiganju. Dodajte brašno, mešajte dok ne postane glatko. Postepeno dodajte mleko uz stalno mešanje. Pustite da proključa, pa kuvajte i mešajte 2 minuta. Umešajte sir dok se ne rastopi i umešajte u čorbu. Promešajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i gustu pileću čorbu sa povrćem.
Pročitajte i kako se pravi čizburger čorba
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Brza proja sa čvarcima
Pileće belo meso u sosu sa vinom
Pite od sira i krompira na turski način
Ako imate prezrele banane napravite najukusniji kuglof