Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1,5 crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 parčeta starog hleba, sredina
- 1,5 kašičica vegete
- so, po ukusu
- 2,5 kašičice mlevene paprike
- 2 jajeta
- šaka seckanog peršuna
Za sos:
- 400 ml soka od paradajza
- 500 ml vode
- 3 kašike brašna
- 3 kašičice aleve paprike
- 1 kašičica soli, ili po ukusu
- seckani peršun
Recept za ćufte u paradajz sosu:
Za ćufte u paradajz sosu prvo iseckajte crni i beli luk, vrlo sitno. Sredinu hleba malo razmekšajte vodom pa izgnječite prstima i razmrvite. Jaja izlupajte viljuškom i pomešajte sve ove sastojke za ćufte.
Smesu pokrijte najlonskom folijom i ostavite da odstoji u frižideru barem pola sata. Kada prođe dovoljno vremena izvadite iz frižidera, pobrašnite ruke i oblikujte ćufte.
U dublju šerpu sipajte ulje i pržite ćufte kada se zagreje. Stavite ih u jedan kraj šerpe kada se isprže, a drugu polovinu šerpe iskoristite da napravite zapršku. Ubacite brašno i propržite ga, pa dodajte alevu papriku.
Opet promešajte, a zatim sipajte paradajz sok. Lagano počnite da mešate ćufte sa zaprškom i da dodajete vodu. Posolite i ostavite da se krčka na laganoj vatri. Na kraju ubacite seckani peršun. Servirajte uz pire krompir ili špagete, šta više volite. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće ćufte sa povrćem i začinima.
Pročitajte kako da napravite i zapečene ćufte sa povrćem i kačkavaljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus