1. Piletina sa pirinčem:

Sastojci:

  • 240 g integralnog pirinča
  • 240 g pilećeg bujona
  • 120 g seckane crvene paprike
  • 60 g seckanog luka
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 300 g pilećeg filea iseckanog na trake i isprženog
  • 120 g smrznutog kukuruza, odmrznutog
  • 120 g smrznutog graška, odmrznutog
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • so i biber po ukusu

Recept za piletinu sa pirinčem:

Za ovu večeru pirinač skuvajte u bujonu prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, u velikom tiganju, dinstajte crvenu papriku i luk na ulju 2-3 minuta ili dok ne omekšaju. Umešajte piletinu koju ste ispržili, kukuruz, grašak, bosiljak i žalfiju. Pržite, nepokriveno, 4-5 minuta na srednjoj vatri ili dok se ne zagreje. Umešajte pirinač, so i biber.

2. Mediteranska pica

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 230 g mlevene junetine
  • 60 g sitno seckanog luka
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 230 g paradajz pelata
  • 1 kašičica seckanog svežeg ruzmarina
  • 1 integralno testo za picu
  • 1 srednji paradajz, iseckan
  • 120 g bebi spanaća, tanko isečenog
  • 12 maslina bez koštica, tanko narezanih
  • 180 g malomasnog belog sira

Recept za mediteransku picu:

Zagrejte rernu na 200°. Zagrejte ulje u velikom tiganju i pržite junetinu, luk i beli luk na srednjoj vatri dok meso ne bude više ružičasto, 5-6 minuta. Umešajte paradajz pelat i ruzmarin i pustite da proključa. Smanjite toplotu, dinstajte nepokriveno, dok se ne zgusne, 6-9 minuta.

Stavite testo za picu na pleh. Prelijte mešavinom mesa, paradajzom, spanaćem i maslinama. Posuti sirom. Pecite 4-6 minuta.

3. Pasta sa povrćem

Sastojci:

  • 170 g integralnih špageta
  • 2 kašike putera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 srednje tikvice, tanko isečene
  • 230 g šampinjona, naseckanih
  • 1 veliki paradajz, iseckan
  • 2 mlada luka, seckana
  • 1 čen belog luka, sitno naseckan
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 240 g malomasnog belog sira
  • 3 kašike parmezana
  • 2 kašičice seckanog svežeg bosiljka

Recept za pastu sa povrćem:

Kuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, u velikom tiganju zagrejte puter i ulje na srednjoj vatri. Dodajte tikvice i pečurke, pržite 3-5 minuta. Dodajte paradajz, luk, beli luk i začine. Smanjite toplotu; dinstajte, poklopljeno, oko 3 minuta. Iscedite pastu i pomešajte sa povrćem. Pospite sirom i bosiljkom.

Niskokalorične namirnice!

kokice
supa
jabuke
ovsene pahuljice
jaja

4. Varivo od mesa:

Sastojci:

  • 600 g posnog svinjskog filea, isečenog na kockice
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, iseckan
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 1 l pilećeg bujona
  • 750 g krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
  • 120 g narezane šargarepe
  • 120 g narezanog celera
  • 240 g isečenih pečuraka
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika integralnog brašna

Recept za varivo od mesa:

U na srednjoj vatri, pržite svinjetinu, stavite na stranu kada završite. U istom tiganju propržite luk dok ne omekša. Dodajte beli luk, pržite 1 minut duže. Dodajte bujon, povrće, sirće i so, pa pustite da proključa. Smanjite toplotu, poklopite i dinstajte 25-30 minuta ili dok povrće ne omekša.
Dodajte svinjetinu i zagrejte. Smanjite toplotu i dodajte brašno razmućeno u malo tople vode, da se bujon zgusne. Po želji pospite peršunom i mlevenim biberom. Možda ćete želeti da napravite i jeftinu večeru od krompira i pečuraka.

Pročitajte kako se pravi svinjetina sa pirinčem i povrćem

BONUS VIDEO

Slana torta sa tost hlebom i krem sirom Izvor: Slana torta sa tost hlebom i krem sirom

StvarUkusa