Sastojci:
- 400 g pirinča
- 120 g neslanog putera, podeljeno
- 1 ½ l goveđeg bujona
- 3 kašike goveđe srži
- 1 luk, tanko naseckan
- 1 kašičica karija u prahu
- 180 ml suvog belog vina
- so po ukusu
- 360 g rendanog parmezana
Recept za rižoto na italijanski način:
Kako biste napravili rižoto, rastopite polovinu putera u tiganju na laganoj vatri. Dinstajte luk i goveđu srž na puteru oko 10 minuta. Kada je luk omekšao, izvadite luk i srž iz tiganja i ostavite na stranu.
Pržite pirinač u tiganju na srednjoj vatri 5 do 7 minuta, i stalno mešajte da se pirinač ne zalepi i ne zagori. Sipajte jednu kutlaču goveđeg bujona i nastavite da mešate dok se uglavnom ne upije.
Na isti način dolijte i mešajte još bujona kao i belog vina, dok pirinač ne postane skoro al dente. Umešajte kari, preostali puter i 180 g parmezana. Isključite vatru, pokrijte i ostavite da odstoji 4 ili 5 minuta.
Servirajte sa ostatkom parmezana posutim odozgo. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i rižoto od pirinča i crnog pasulja
Pročitajte i recept za rižoto sa graškom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Jednostavni karamel kolač
Krompiri punjeni slaninom i kačkavaljem
Lažne lazanje od tikvica i mesa
Belo meso sa batatom