Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 120 g luka sitno isečenog na kockice
- 2 kašičice sitno naseckanog belog luka
- 360 g belog pirinča
- 1 kašičica mlevenog kima
- 700 ml pilećeg bujona
- so i biber po ukusu
- 450 g crnog pasulja
- 2 kašike soka od limuna
- 80 peršuna seckanog
- grančice peršuna za ukras
Recept za rižoto od pirinča i crnog pasulja:
Kako biste napravili ovaj rižoto, zagrejte ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte luk i beli luk i pržite 2-3 minuta ili dok ne omekša. Dodajte pirinač i pržite 1-2 minuta. Dodajte kim, pileći bujon, so i biber, pa pustite da proključa.
Pokrijte lonac i smanjite temperaturu na nisku. Krčkajte 15 minuta ili dok pirinač ne omekša. Umešajte pasulj u pirinač. Pokrijte lonac i ostavite da odstoji 3-5 minuta ili dok se pasulj ne zagreje. Umešajte sok od limuna i peršun. Razmutite pirinač viljuškom. Probajte i po želji dodajte još soli i bibera. Ukrasite grančicama peršuna i servirajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i rižoto sa graškom.
Pročitajte kako se pravi svinjetina sa pirinčem i povrćem
BONUS VIDEO
Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda