Sastojci:
- 500 g piletine
- 2 l vode
- 3 srednja krompira
- 2 šargarepe
- 1 luk
- 2 čena belog luka
- 120 g pirinča
- 100 ml pavlake za kuvanje
- so i biber po ukusu
- peršun
Recept za gustu pileću čorbu sa povrćem:
Kako biste napravili čorbu, piletinu isecite na komade i stavite u veliki lonac. Prelijte sa 2 litra vode. Kada voda provri, smanjite vatru i ostavite da se krčka. Skinite penu koja se formira na površini.
Naseckajte luk, šargarepu i krompir. Kada je piletina skoro gotova, dodajte seckano povrće u šerpu. Posle oko 10-15 minuta dodajte pirinač ili rezance. Začinite solju, biberom i dodajte začine po ukusu. Pospite peršunom i dodajte pavlaku za kuvanje. Možda ćete želeti da napravite i gustu krompir čorbu sa slaninicom.
Pročitajte i kako se pravi domaća teleća čorba sa povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda