Sastojci:

  • 500 g piletine
  • 2 l vode
  • 3 srednja krompira
  • 2 šargarepe
  • 1 luk
  • 2 čena belog luka
  • 120 g pirinča
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • so i biber po ukusu
  • peršun
Zašto je dobro jesti pileću čorbu?

Pileća čorba je savršena za hladne dane, pomaže održavanju imuniteta i dobra je za hidrataciju organizma. Takođe olakšava simptome prehlade i gripa. Sadrži brojne hranljive materije i nutritivne vrednosti.

Recept za gustu pileću čorbu sa povrćem:

Kako biste napravili čorbu, piletinu isecite na komade i stavite u veliki lonac. Prelijte sa 2 litra vode. Kada voda provri, smanjite vatru i ostavite da se krčka. Skinite penu koja se formira na površini.

Naseckajte luk, šargarepu i krompir. Kada je piletina skoro gotova, dodajte seckano povrće u šerpu. Posle oko 10-15 minuta dodajte pirinač ili rezance. Začinite solju, biberom i dodajte začine po ukusu. Pospite peršunom i dodajte pavlaku za kuvanje. Možda ćete želeti da napravite i gustu krompir čorbu sa slaninicom.

Pročitajte i kako se pravi domaća teleća čorba sa povrćem

BONUS VIDEO

Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba? Izvor: Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba?

StvarUkusa