Sastojci:
- 2 kašičice ulja
- so i biber po ukusu
- 450 g mlevenog mesa
- 1 crni luk sitno isečen
- 2 kašičice mlevenog belog luka
- 950 g krupno seckanog kupusa
- 2 šargarepe oljuštene, isečene na kockice
- 950 g goveđeg bujona
- 700 ml paradajz sosa
- 120 g pirinča
- 1 lovorov list
- 2 kašike peršuna
Recept za sarma čorbu:
Za ovu čorbu zagrejte ulje u velikom loncu na jakoj vatri. Dodajte mleveno meso i začinite solju i biberom po ukusu. Pržite, lomeći meso lopaticom, dok ne porumeni, otprilike 4-5 minuta. Dodajte luk i beli luk pržite 2-3 minuta.
U šerpu dodajte kupus, šargarepu, bujon, paradajz sos, pirinač i lovorov list. Začinite solju i biberom po ukusu. Pustite da provri i kuvajte 25 minuta ili dok pirinač ne omekša. Izvadite lovorov list i bacite. Pospite peršunom i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i gustu mac and cheese čorbicu.
Pročitajte i kako se pravi gusta pileća čorba sa povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Brza obrok salata sa pasuljem i kuvanim jajima za koju svi traže recept
Brz kolač sa jabukama
Pasta sa tikvicama i slaninom
Kvas od limuna i maslačka - domaći blago gazirani napitak koji osvežava
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze