Sastojci:

  • 2 kašičice ulja
  • so i biber po ukusu
  • 450 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk sitno isečen
  • 2 kašičice mlevenog belog luka
  • 950 g krupno seckanog kupusa
  • 2 šargarepe oljuštene, isečene na kockice
  • 950 g goveđeg bujona
  • 700 ml paradajz sosa
  • 120 g pirinča
  • 1 lovorov list
  • 2 kašike peršuna
Uklonite odmah mirise prženja luka!

1. Iseckajte crni luk i pripremite kašičicu mlevenog belog luka
2. Pripremite kašičicu sode bikarbone
3. Zajedno sa lukom ubacite u tiganj i sodu bikarbonu
4. Pržite dalje kao i obično. Soda će ukloniti neprijatne mirise luka i lakše ćete ga svariti.

Recept za sarma čorbu:

Za ovu čorbu zagrejte ulje u velikom loncu na jakoj vatri. Dodajte mleveno meso i začinite solju i biberom po ukusu. Pržite, lomeći meso lopaticom, dok ne porumeni, otprilike 4-5 minuta. Dodajte luk i beli luk pržite 2-3 minuta.

U šerpu dodajte kupus, šargarepu, bujon, paradajz sos, pirinač i lovorov list. Začinite solju i biberom po ukusu. Pustite da provri i kuvajte 25 minuta ili dok pirinač ne omekša. Izvadite lovorov list i bacite. Pospite peršunom i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i gustu mac and cheese čorbicu.

Pročitajte i kako se pravi gusta pileća čorba sa povrćem

BONUS VIDEO

Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima Izvor: Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima

StvarUkusa