Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 20 g soli
  • 2 g suvog kvasca
  • 700 ml tople vode

Priprema testa za picu:

Kada imate recept za savršeno domaće testo za picu, ostaje vam samo da osmislite nadev.

Pomešajte brašno i so u velikoj činiji. Rastvorite kvasac u toploj vodi. Postepeno dodavati vodu u brašno i mešati kašikom dok ne dobijete jednolično testo. Ostavite testo da odstoji 1 sat na sobnoj temperaturi. Preklopite testo da dobije snagu, pa ga prebacite u frižider na 20 sati. Ako želite, možete ostaviti da se diže 6 sati na sobnoj temperaturi bez frižidera.

Kako se čuva testo za picu

- Kada čuvate testo za picu u zamrzivaču, potrebno je da formirate kuglice, od kojih je svaka dovoljna da napravite picu. Čuva se u zamrzivaču oko pola godine.

- Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru. Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko. 

 Ako je testo bilo u frižideru, ne zaboravite da ga izvadite najmanje 4 sata pre upotrebe. Kada ste spremni, razvucite testo i napravite svoju picu sa omiljenim dodacima.

Bonus video

recept za brzu picu iz tiganja Izvor: recept za brzu picu iz tiganja