Sastojci:
- 1 kg brašna
- 20 g soli
- 2 g suvog kvasca
- 700 ml tople vode
Priprema testa za picu:
Kada imate recept za savršeno domaće testo za picu, ostaje vam samo da osmislite nadev.
Pomešajte brašno i so u velikoj činiji. Rastvorite kvasac u toploj vodi. Postepeno dodavati vodu u brašno i mešati kašikom dok ne dobijete jednolično testo. Ostavite testo da odstoji 1 sat na sobnoj temperaturi. Preklopite testo da dobije snagu, pa ga prebacite u frižider na 20 sati. Ako želite, možete ostaviti da se diže 6 sati na sobnoj temperaturi bez frižidera.
Ako je testo bilo u frižideru, ne zaboravite da ga izvadite najmanje 4 sata pre upotrebe. Kada ste spremni, razvucite testo i napravite svoju picu sa omiljenim dodacima.
Bonus video
Prolećna salata od šargarepe i suvog grožđa
Brza čorba bez mesa
Kolačići prepuni čokoladnog fila
"Maštovito proleće" za pamćenje: Deca uživala u sportskim igrama, kreativnim radionicama...
Recept za najlakše piroške – bez prženja u ulju, bez kvasca, gotove za 20 minuta