Sastojci:
- 4 crvene ili žute paprike
- 2 paradajza
- nekoliko pera mladog luka
- 80 g slaninice
- 100 g sira po izboru
- 2 kašike ulja
- sveža mirođija ili bosiljak
- 2 čena belog luka
- 4 jajeta
- so po ukusu
Priprema:
Ako volite jednostavne, ali ukusne kombinacije, ove paprike punjene sirom, jajima i slaninicom biće pravi hit na vašem stolu. Savršen su izbor za doručak, laganu večeru ili kao prilog. Sočne, aromatične i lagano zapečene – ovo jelo će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Zagrejte rernu na 190°C. U jednoj činiji najpre umutite jaja. Paprike operite, prepolovite i očistite od semenki. Paradajz i mladi luk sitno iseckajte, a slaninicu isecite na kockice. Sir izrendajte ili usitnite, pa sve sastojke ubacite u činiju sa umućenim jajima. Dodajte sitno seckan beli luk, naseckanu mirođiju ili bosiljak, so i promešajte.
Svaku polovinu paprike napunite pripremljenom smesom. Paprike poređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite u rerni oko 20-25 minuta, dok se jaja ne stegnu i sve fino ne zapeče.
Bonus video
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Paprike punjene mesom i zapečene sa sirom
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu