Sastojci:

  • 4 crvene ili žute paprike
  • 2 paradajza
  • nekoliko pera mladog luka
  • 80 g slaninice
  • 100 g sira po izboru
  • 2 kašike ulja
  • sveža mirođija ili bosiljak
  • 2 čena belog luka
  • 4 jajeta
  • so po ukusu

Priprema:

Ako volite jednostavne, ali ukusne kombinacije, ove paprike punjene sirom, jajima i slaninicom biće pravi hit na vašem stolu. Savršen su izbor za doručak, laganu večeru ili kao prilog. Sočne, aromatične i lagano zapečene – ovo jelo će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Saveti:

Možete dodati malo ljute paprike ili čilija za pikantniji ukus.

Ako želite kremastiju teksturu, pomešajte sir sa malo pavlake.

Eksperimentišite sa začinima – origano, majčina dušica ili peršun mogu dati dodatnu aromu.

Zagrejte rernu na 190°C. U jednoj činiji najpre umutite jaja. Paprike operite, prepolovite i očistite od semenki. Paradajz i mladi luk sitno iseckajte, a slaninicu isecite na kockice. Sir izrendajte ili usitnite, pa sve sastojke ubacite u činiju sa umućenim jajima. Dodajte sitno seckan beli luk, naseckanu mirođiju ili bosiljak, so i promešajte.

Svaku polovinu paprike napunite pripremljenom smesom. Paprike poređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite u rerni oko 20-25 minuta, dok se jaja ne stegnu i sve fino ne zapeče.

Bonus video

Kako se najlakše seče paprika Izvor: Kako se najlakše seče paprika