Sastojci:

  • 1 pakovanje njoka
  • 1 paprika (bilo koje boje)
  • 1-2 kašike ulja
  • 1 manja glavica brokolija
  • 2 paradajza 
  • 100 g sira po izboru 
  • 200 ml kisele pavlake ili pavlake za kuvanje
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Ako tražite brz i ukusan obrok koji kombinuje kremastu teksturu, bogatstvo povrća i blago zapečen sir, onda su ove kremaste njoke sa povrćem idealan izbor. Ovo jelo je jednostavno za pripremu, savršeno za ručak ili laganu večeru, a može se lako prilagoditi vašim omiljenim sastojcima.

Saveti za savršeno jelo:

Ako želite bogatiji obrok, dodajte piletinu, tofu ili pečene leblebije.

Pospite jelo seckanim orasima, bademima ili prezlama za dodatnu teksturu.

Skuvajte njoke prema upustvu sa pakovanja. U velikom tiganju zagrejte ulje i pržite papriku dok ne omekša. Brokoli podelite na cvetove i dodajte u tiganj. Pokrijte i kuvajte još 5 minuta na srednjoj temperaturi. Isecite paradajz na komade i ubacite u tiganj sa povrćem. Dodajte sir i pavlaku, dobro promešajte i ostavite da se sve sjedini. Začinite solju i biberom po ukusu. Dodajte njoke u tiganj i lagano ih sjedinite sa kremastim povrćem. Poslužite toplo i uživajte!

Bonus video

Kako se prave njoke Izvor: Kako se prave njoke