Sastojci:

  • 500 g njoka 
  • 2 pileća fileta 
  • 200 g svežeg spanaća 
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • So i biber po ukusu
  • Maslinovo ulje za prženje

Priprema:

Piletinu isecite na kockice, začinite i propržite na maslinovom ulju. U vatrostalnu posudu na dno stavite njoke, preko spanać (posolite ga i pobiberite) pa piletinu.

Savet za kuvanje njoka

*Nikada ne stavljajte previše njoka u vodu odjednom, jer to može dovesti do toga da se zalepe i ne kuvaju ravnomerno. Idealno je da budu u vodi koja je baš "na ivici" ključanja.
*Njoke su gotove kada isplivaju na površinu – to je znak da su skuvane, pa ih odmah vadite.

Sve prelijte pavlakom za kuvanje i stavite u rernu na 180 stepeni. Povremeno promešajte i krčkajte dok se njoke ne skuvaju.

Kada se skuvaju odozgo narendajte kačkavalj i vratite u rernu da se zapeče. Služite toplo.

Bonus video

Instagram/gayanefood Grčka pita sa sirom i spanaćem