Njoke sa spanaćem i parmezanom prave se veoma brzo, što ih čini sjajnim jelom ukoliko nemate previše vremena, a jede vam se nešto ukusno i kremasto. Iskoristite sezonu svežeg spanaća i napravite ručak kao iz najboljeg restorana, a za kompletnu pripremu će vam trebati manje od pola sata. Ukoliko se ipak odlučite da se potrudite možete da napravite i domaće njoke.

Sastojci:

  • 1 pakovanje njoka
  • 500 g spanaća
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike brašna
  • 2 čena belog luka
  • 150 ml mleka
  • 150 g parmezana
  • so, biber

Priprema:

U veći tiganj stavite puter, a kada se rastopi dodajte sitno naseckan beli luk i ostavite da se kratko prži. Zatim dodajte brašno i dinstajte minut. Lagano sipajte mleko, uz konstantno mešanje da se ne bi stvorile grudvice. Ostavite da se krčka oko 5 minuta, pa ubacite naseckani spanać, promešajte i ostavite da se dve dinsta još nekih pet minuta. Posolite i pobiberite, sklonite sa šporeta, pa umešajte parmezan. Njoke skuvajte kao i uobičajeno, procedite ih i dodajte u tiganj sa spanaćem. Služite dok je još vruće, a po želji pospite sa još malo parmezana.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE