Restovani krompir spada u najjeftinija jela, a pravi se od omiljenog povrća svih Srba. Kako bi vam ispao savršeno umesto ulja koristite mast, a crni luk dobro propržite. Kao prilog može da se služi uz bilo koje meso, a svaka domaćica koja drži do sebe mora da nauči da ga sprema. Ako želite da poboljšate ukus možete mu dodati slaninu koju ćete propržiti zajedno sa lukom, a takođe i prelijte bujonom koji poboljšava svako jelo. Ako prelivate bujonom na kraju stavite u rernu kako bi sva tečnost isparila. 

Sastojci:

  • 1 kg krompira 
  • 1 veći crni ili ljubičasti luk
  • mlevena crvena paprika 
  • mast 

Priprema:

Krompir dobro operite, pa celog skuvajte u ljusci. Zatim procedite i ostavite da se ohladi. Skinite ljusku i isecite na krupne kocke, ako je krompir manji možete i ceo da ostavite. U tiganju zagrejte mast i propržite crni luk isečen na rebarca, pa poređajte krompir. Posolite, pobiberite i pospite mlevenom paprikom. Promešajte, a zatim ga viljuškom malo pritisnite ili gnječilicom za krompir. Pržite ga par minuta, pa poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE