Restovani krompir spada u najjeftinija jela, a pravi se od omiljenog povrća svih Srba. Kako bi vam ispao savršeno umesto ulja koristite mast, a crni luk dobro propržite. Kao prilog može da se služi uz bilo koje meso, a svaka domaćica koja drži do sebe mora da nauči da ga sprema. Ako želite da poboljšate ukus možete mu dodati slaninu koju ćete propržiti zajedno sa lukom, a takođe i prelijte bujonom koji poboljšava svako jelo. Ako prelivate bujonom na kraju stavite u rernu kako bi sva tečnost isparila.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 veći crni ili ljubičasti luk
- mlevena crvena paprika
- mast
Priprema:
Krompir dobro operite, pa celog skuvajte u ljusci. Zatim procedite i ostavite da se ohladi. Skinite ljusku i isecite na krupne kocke, ako je krompir manji možete i ceo da ostavite. U tiganju zagrejte mast i propržite crni luk isečen na rebarca, pa poređajte krompir. Posolite, pobiberite i pospite mlevenom paprikom. Promešajte, a zatim ga viljuškom malo pritisnite ili gnječilicom za krompir. Pržite ga par minuta, pa poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus