Restovani krompir spada u najjeftinija jela, a pravi se od omiljenog povrća svih Srba. Kako bi vam ispao savršeno umesto ulja koristite mast, a crni luk dobro propržite. Kao prilog može da se služi uz bilo koje meso, a svaka domaćica koja drži do sebe mora da nauči da ga sprema. Ako želite da poboljšate ukus možete mu dodati slaninu koju ćete propržiti zajedno sa lukom, a takođe i prelijte bujonom koji poboljšava svako jelo. Ako prelivate bujonom na kraju stavite u rernu kako bi sva tečnost isparila.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 veći crni ili ljubičasti luk
- mlevena crvena paprika
- mast
Priprema:
Krompir dobro operite, pa celog skuvajte u ljusci. Zatim procedite i ostavite da se ohladi. Skinite ljusku i isecite na krupne kocke, ako je krompir manji možete i ceo da ostavite. U tiganju zagrejte mast i propržite crni luk isečen na rebarca, pa poređajte krompir. Posolite, pobiberite i pospite mlevenom paprikom. Promešajte, a zatim ga viljuškom malo pritisnite ili gnječilicom za krompir. Pržite ga par minuta, pa poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem