Sastojci:

  • 2 kg prokelja, isečenog na pola
  • 10 kašika putera
  • 450 g šampinjona
  • 200 g šargarepe
  • 240 g seckanog svežeg peršuna
  • malo limunovog soka
  • so i biber po ukusu

Recept za prokelj sa šampinjonima:

Prvo prokelj i šargarepu kuvajte u posoljenoj, ključaloj vodi oko 15 minuta ili dok ne omekša. Procedite kroz cediljku i ostavite na stranu.

Rastopite puter na jakoj vatri. Pržite i mešajte isečene šampinjone, dok ne porumene.

Pomešajte prokelj i šargarepu sa pečurkama i pospite peršunom, limunovim sokom, solju i biberom. Servirajte odmah. Možda ćete želeti da napravite i posnu slavsku salatu sa prokeljom.

Pročitajte i 6 moćnih razloga da prokelj uključite u ishranu

BONUS VIDEO

Instagram/Antonija Blaće Kvinoja s povrćem

StvarUkusa