Sastojci:
- 2 kg prokelja, isečenog na pola
- 10 kašika putera
- 450 g šampinjona
- 200 g šargarepe
- 240 g seckanog svežeg peršuna
- malo limunovog soka
- so i biber po ukusu
Recept za prokelj sa šampinjonima:
Prvo prokelj i šargarepu kuvajte u posoljenoj, ključaloj vodi oko 15 minuta ili dok ne omekša. Procedite kroz cediljku i ostavite na stranu.
Rastopite puter na jakoj vatri. Pržite i mešajte isečene šampinjone, dok ne porumene.
Pomešajte prokelj i šargarepu sa pečurkama i pospite peršunom, limunovim sokom, solju i biberom. Servirajte odmah. Možda ćete želeti da napravite i posnu slavsku salatu sa prokeljom.
Pročitajte i 6 moćnih razloga da prokelj uključite u ishranu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa