Sastojci:
- 4 šnicle (meso po izboru)
- 50 g brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 30 g putera
- 1 glavica crnog luka (sitno iseckana)
- 2 čena belog luka (sitno iseckana)
- 250 g šampinjona (isečenih na tanke listiće)
- 150 ml belog vina
- 200 ml pilećeg ili goveđeg bujona
- 2 kašike paradajz pirea
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika svežeg peršuna (za dekoraciju)
- So i biber (po ukusu)
Priprema:
Šnicle istanjite tučkom za meso. Posolite i pobiberite, pa ih uvaljajte u brašno. Zagrejte maslinovo ulje i puter u tiganju. Pržite šnicle na srednje jakoj vatri, 2-3 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.
Na istom ulju propržite crni luk dok ne omekša. Dodajte beli luk i šampinjone, pa kuvajte 5-7 minuta dok šampinjoni ne omekšaju i puste tečnost. Sipajte belo vino i kuvajte dok tečnost ne ispari. Dodajte paradajz pire i bujon. Promešajte i pustite da provri. Vratite šnicle u tiganj i kuvajte na tihoj vatri oko 15-20 minuta, dok meso ne postane mekano i sos se zgusne. Na kraju, dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte još 2-3 minuta dok se sve lepo sjedini. Probajte sos i po potrebi dodajte još soli ili bibera.
Poslužite šnicle sa sosom od šampinjona preko, ukrašene svežim peršunom.
Bonus video
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Pita od feta sira kakvu još niste probali
Kuglof sa višnjama i jogurtom
Kaserola od piletine i spanaća, zapečena u belom sosu
Iskoristite jaja preostala od Uskrsa, dodajte grašak i napravite najbolju salatu