Sastojci:

  • 4 šnicle (meso po izboru)
  • 50 g brašna 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 30 g putera
  • 1 glavica crnog luka (sitno iseckana)
  • 2 čena belog luka (sitno iseckana)
  • 250 g šampinjona (isečenih na tanke listiće)
  • 150 ml belog vina
  • 200 ml pilećeg ili goveđeg bujona
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika svežeg peršuna (za dekoraciju)
  • So i biber (po ukusu)

Priprema:

Šnicle istanjite tučkom za meso. Posolite i pobiberite, pa ih uvaljajte u brašno. Zagrejte maslinovo ulje i puter u tiganju. Pržite šnicle na srednje jakoj vatri, 2-3 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.

Na istom ulju propržite crni luk dok ne omekša. Dodajte beli luk i šampinjone, pa kuvajte 5-7 minuta dok šampinjoni ne omekšaju i puste tečnost. Sipajte belo vino i kuvajte dok tečnost ne ispari. Dodajte paradajz pire i bujon. Promešajte i pustite da provri. Vratite šnicle u tiganj i kuvajte na tihoj vatri oko 15-20 minuta, dok meso ne postane mekano i sos se zgusne. Na kraju, dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte još 2-3 minuta dok se sve lepo sjedini. Probajte sos i po potrebi dodajte još soli ili bibera.

Poslužite šnicle sa sosom od šampinjona preko, ukrašene svežim peršunom.

Bonus video

Kurir televizija Kako se spremaju faširane šnicle?