Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 2-3 kašike prezli (ili po potrebi)
- So i biber po ukusu
- ulje za prženje
Kako se prave šnicle:
U većoj činiji pomešajte mleveno meso, sitno iseckani crni luk, jaje, prezle, so, biber. Ukoliko volite možete da dodate i svež peršun. Smesu dobro izmesite rukama dok ne postane ujednačena i kompaktna. Ukoliko je potrebno dodajte malo vode. Rukama oblikujte smesu u šnicle veličine po vašoj želji, najčešće oko 1 cm debljine.
Ako je smesa previše lepljiva, dodajte još malo prezli.
Pržite šnicle sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu dobro pečene.
Bonus video
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Pet savršenih salata za slavu
Brza voćna torta sa piškotama za Svetog Savu
Slatka pita sa bundevom i jabukama od gotovih kora
Gusta pileća čorba sa povrćem