Sastojci:
- 800 g mlevenog mesa
- 3 glavice crnog luka
- 100 g prezli
- 100 g rendanog kačkavalja
- 5 jaja
- 4 kašike krem sira
- so, biber, beli luk
- 70 g kačkavalja u listićima
- 80 g šunke u listićima
Priprema mesne vekne:
Mesna vekna se može služiti u specijalnim prilikama poput slava, rođendana, praznika - kada se okupi porodica. Ne zahteva neke posebne kulinarske veštine za pripremu, a izgleda svečano. Isprobajte ovaj jednostavan recept za veknu od mesa.
U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, seckani crni luk, prezle, rendani kačkavalj, 2 jajeta, začine i 2 kašike krem sira. Smesu umešajte rukama da se dobro sjedini.
Prebacite smesu u uzak pekač, poput onog za hleb i poravnajte. Zatim uzmite čašu, položite je horizontalno i napravite udubljenje u mesu. U to udubljenje poređajte listiće šunke, zatim namažite preostali krem sir, preko kačkavalj u listićima i na kraju razbijte 3 jajeta.
Sve stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni 40 minuta.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Piletina u sosu od meda i senfa
Carski drobljenac - mekano testo kao za palačinke, a lakše se pravi
Tiramisu sa pistaćima - toliko kremast da se topi u ustima
Kolač sa suvim voćem i orašastim plodovima - iskoristite ostatke od Badnjeg dana i napravite ovaj desert