Ukusan ručak koji će se dopasti svim članovima domaćinstva.

Sastojci:

Za testo: 20 g kvasca, 750 g brašna, 5-6 dl vode

Za nadev: 600 g mlevenog mesa, 2 jajeta + žumance, 2 kašičice soli, 1/2 kašičice bibera, na vrh noža struganog muskatnog oraščića, ulje

Priprema:

Kvasac staviti u malo mlake vode i ostaviti da naraste. U brašno dodati narasli kvasac, kašičicu soli i sa toplom vodom umesiti testo. Testo ostaviti da odstoji 20 minuta.

Meso prižiti na zagrejanom ulju sve dok ne promeni boju, začiniti ga muskatnim oraščićem, solju i biberom. Skloniti sa šporeta i u meso umešati jaja.

Testo rastanjiti na debljinu od 1 cm u obliku pravougaonika, nožem iseći 3 ravne trake za ukrašavanje.

Preko testa, na srediti, staviti nadev pa ga saviti u obliku rolata. Staviti u posudu za pečenje.

Gornji deo testa ukrasiti trakama ređanjem u nakrst. Umutiti žumance i kašiku ulja pa premazati celu veknu.

Peći 45 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: kurir.rs