Možete je jesti samu ili poslužiti uz testeninu! Isprobajte recept za piletinu sa tikvicama i pavlakom i to će vam uskoro postati omiljeno jelo.

Sastojci:

400g pilećih prsa

1 manja tikvica

1 kisela pavlaka

2 kašike susama

1 manja glavica crnog luka

so, začini po želji

Priprema:

Isecite meso na kockice, pa ih pospite solju i začinima po želji.

U tiganj sipajte malo ulja, propržite luk, a zatim dodajte meso.

Smanjite na srednju vatru i ostavite da se prži desetak minuta, pa dodajte tikvicu koju ćete pre toga iseći na kokcice.

Ostavite da se krčka još desetak minuta, da sok koji otpuštaju tikvice omekša meso.

U posudu stavite pavlaku i susam, izmešajte, pa dodajte u tiganj. Kada su svi sastojci stavljeni u tiganj, jelo se krčka još sedam-osam minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: mondo.rs