Gulaš je mnogima omiljeno jelo, a ovaj recept je malo drugačiji od uobičajenog.

Sastojci:

5 kašika brašna

Pola kašika soli i bibera

700 g junetine naseckane na kockice

Jedan veliki luk i tri čena belog luka

3 kašike ulja

Litra juneće supe

400 g sosa od paradajza

4 velika krompira

4 šargarepe

200 g graška iz konzerve

Priprema:

Promešajte četiri kašike brašna, so i biber, te stavite u kesicu za frižider.

Stavite u smesu meso i uvaljajte u pomenutu masu.

Kada završite taj postupak, u kesici bi trebalo da ostane malo brašna pa mu dodajte preostalu kašiku.

U velikoj posudi na ulju ispržite luk, beli luk i meso uvaljano u brašno pa postupno dodajte supu i pasirani paradajz.

Pokrijte i kuvajte u rerni na 180° dva sata.

Nakon toga dodajte krompir i šargarepu, pa kuvajte još sat vremena, te pred kraj dodajte grašak iz konzerve.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Stil/Dnevno.Hr