Ukusan i hranljiv ručak gotov za tili čas.

Sastav:

  • 200 g šampinjona
  • 100 g pirinča
  • so
  • vegeta (količina po ukusu)
  • 1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

U dublji sud sipati vode (3 šolje vode-1 šolja pirinča), kada ista prokuva, dodati pirinač te uz povremeno mešanje držati na vatri oko 10 minuta. Skinuti sa vrućeg i pirinač procediti, začiniti vegetom i preliti maslinovim ulje, izmešati. U već pripremljenu posudu ravnomerno isti rasporediti.

Za to vreme u predhodno zagrejano ulje staviti šampinjone oguljene ili oprane u hladnoj vodi sa skinutim peteljkama, okrenuti tako da se peku u prvih 3 minute na mestu stabljike te prevrnuti i još otprilike oko 2 minuta peći a predhodno začiniti solju. Skloniti tiganj sa šporeta i šampinjone servirati na već kuvani pirinač. Posuti sitno seckanim peršunom i dekorisati po želji. Služiti toplo kao prilog ili glavno jelo. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: mojeukusno.com