Ukusan i hranljiv ručak gotov za tili čas.
Sastav:
- 200 g šampinjona
- 100 g pirinča
- so
- vegeta (količina po ukusu)
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
U dublji sud sipati vode (3 šolje vode-1 šolja pirinča), kada ista prokuva, dodati pirinač te uz povremeno mešanje držati na vatri oko 10 minuta. Skinuti sa vrućeg i pirinač procediti, začiniti vegetom i preliti maslinovim ulje, izmešati. U već pripremljenu posudu ravnomerno isti rasporediti.
Za to vreme u predhodno zagrejano ulje staviti šampinjone oguljene ili oprane u hladnoj vodi sa skinutim peteljkama, okrenuti tako da se peku u prvih 3 minute na mestu stabljike te prevrnuti i još otprilike oko 2 minuta peći a predhodno začiniti solju. Skloniti tiganj sa šporeta i šampinjone servirati na već kuvani pirinač. Posuti sitno seckanim peršunom i dekorisati po želji. Služiti toplo kao prilog ili glavno jelo. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: mojeukusno.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus