Sastojci:

  • komad svinjskog mesa po izboru
  • ulje
  • so, biber
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 čaša piva

Priprema svinjske pečenice:

Meso dobro posolite i pobiberite, pa zapecite sa svih strana dok ne dobije zlatnu boju i koricu. Crni luk isecite na krupne komade i  poređajte na dno pleha. Sipajte malo piva. Na luk stavite pečenicu, i nećete morati da brinete da li je zagorela ili se zalepila za pleh. Kada se meso ispeče, luk možete da bacite. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat, sat ipo zavisi od veličine pečenice.

Pred sam kraj pečenja, malo pojačajte temperaturu kako biste dobili još lepšu koricu. Nakon pečenja, obavezno zamotajte meso u foliju i ostavite najmanje 15 minuta da odstoji. Sokovi će se tako pravilno rasporediti po mesu, ako ga sečete odmah, postaće suvo i tvrdo.

Bonus video

Kurir televizija Zašto je pečenje iz Čačka toliko posebno?