Sastojci:
- komad svinjskog mesa po izboru
- ulje
- so, biber
- 3 glavice crnog luka
- 1 čaša piva
Priprema svinjske pečenice:
Meso dobro posolite i pobiberite, pa zapecite sa svih strana dok ne dobije zlatnu boju i koricu. Crni luk isecite na krupne komade i poređajte na dno pleha. Sipajte malo piva. Na luk stavite pečenicu, i nećete morati da brinete da li je zagorela ili se zalepila za pleh. Kada se meso ispeče, luk možete da bacite. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat, sat ipo zavisi od veličine pečenice.
Pred sam kraj pečenja, malo pojačajte temperaturu kako biste dobili još lepšu koricu. Nakon pečenja, obavezno zamotajte meso u foliju i ostavite najmanje 15 minuta da odstoji. Sokovi će se tako pravilno rasporediti po mesu, ako ga sečete odmah, postaće suvo i tvrdo.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Najbolji recept za Božićni kolač
Recept za brzu posnu pogaču
Posno predjelo od krompira po receptu Jelene Đoković za Badnji dan