Sastojci:
- 2 šargarepe seckane
- 1 crni luk seckani
- 1 stabljika celera seckana
- 1 kašičica mlevenog kima
- 4 čena belog luka, narendanog
- 1,5 l povrtnog bujona
- 800 g paradajza isečenog na kockice
- 220 g sušenog sočiva ispranog vodom
- 1 kašičica sušene majčine dušice
- 1 kašičica osušenog origana
- 1,5 kašičica soli ili više po ukusu
- prstohvat bibera
- 150 g spanaća
Recept za bogatu čorbu sa sočivom i povrćem:
Kako biste napravili ovu čorbu, prvo prodinstajte na vodi šargarepe, luk i celer na srednjoj vatri uz često mešanje. Dodajte 1 kašičicu kima i 4 čena belog luka i dinstajte dok ne zamiriše. Dodajte 1,5 litar povrtnog bujona, paradajz isečen na kockice, sočivo, majčinu dušicu, origano, so i biber.
Poklopite, pustite da proključa, a zatim malo podignite poklopac i kuvajte na niskoj vatri 30 minuta ili dok se sočivo ne skuva. Povremeno mešajte. Spanać izdinstajte na vodi dok ne usahne, ubacite ga u čorbu i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čorbu od povrća koja okrepljuje za čas.
Pročitajte i kako da napravite prolećnu posnu čorbicu sa rezancima od tikvica
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.