Sastojci:
- 2 šargarepe seckane
- 1 crni luk seckani
- 1 stabljika celera seckana
- 1 kašičica mlevenog kima
- 4 čena belog luka, narendanog
- 1,5 l povrtnog bujona
- 800 g paradajza isečenog na kockice
- 220 g sušenog sočiva ispranog vodom
- 1 kašičica sušene majčine dušice
- 1 kašičica osušenog origana
- 1,5 kašičica soli ili više po ukusu
- prstohvat bibera
- 150 g spanaća
Recept za bogatu čorbu sa sočivom i povrćem:
Kako biste napravili ovu čorbu, prvo prodinstajte na vodi šargarepe, luk i celer na srednjoj vatri uz često mešanje. Dodajte 1 kašičicu kima i 4 čena belog luka i dinstajte dok ne zamiriše. Dodajte 1,5 litar povrtnog bujona, paradajz isečen na kockice, sočivo, majčinu dušicu, origano, so i biber.
Poklopite, pustite da proključa, a zatim malo podignite poklopac i kuvajte na niskoj vatri 30 minuta ili dok se sočivo ne skuva. Povremeno mešajte. Spanać izdinstajte na vodi dok ne usahne, ubacite ga u čorbu i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čorbu od povrća koja okrepljuje za čas.
Pročitajte i kako da napravite prolećnu posnu čorbicu sa rezancima od tikvica
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite najlepša dekupaž jaja za Uskrs
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs