Sastojci:

  • 600 g kuvane šargarepe
  • So, biber, kurkuma (po ukusu)
  • 4 žumanca
  • 4 belanca
  • 60 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za nadev:

  • 125 g krem sira 
  • Mirođija, peršun po ukusu
  • Mladi crni luk (sitno seckan)

Priprema:

Rolat od šargarepe je lagano, osvežavajuće i dekorativno predjelo koje se savršeno uklapa u uskršnji sto. Sočna povrtna podloga i kremasti nadev od krem sira čine ga neodoljivim zalogajem koji se brzo priprema, a još brže nestaje.

Savet:

Koru nemojte prepeći da ne bi pucala prilikom rolanja. Ako želite jaču aromu, možete dodati i malo rendanog parmezana u nadev.

Pripremite koru: Izgnječite kuvanu šargarepu u pire (može i u blenderu). Dodajte so, biber i malo kurkume za boju i aromu. Umutite žumanca i umešajte ih u šargarepu. Dodajte prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju pažljivo umešajte sneg od umućenih belanaca. Smesu ravnomerno rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi.

Pripremite nadev: Umutite krem sir sa mirođijom, seckanim peršunom i mladim crnim lukom.

Ohlađenu koru pažljivo odvojite od papira. Premažite je pripremljenim nadevom i pažljivo urolajte. Umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru najmanje 2 sata da se stegne.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Rolat od lisnatog testa Izvor: Rolat od lisnatog testa