Sastojci:
- 1 čen belog luka oljušten i isečen na pola po dužini
- 1 veza rotkvica oko 300 g, bez zelenila
- 120 g pirinčanog sirćeta, nezačinjenog
- 120 ml hladne vode
- 1 kašika soli
- 1 kašika meda
Recept za ukiseljene rotkvice:
Kako biste pripremili kiselo povrće na ovaj način, stavite polovinu belog luka u čistu teglu od jedne litre. Tanko iseckajte rotkvice i spakujte ih na beli luk u teglu. Dodajte pirinčano sirće, vodu, so i med u staklenu mericu od 470 ml. Mutite dok se so i med ne rastvore.
Sipajte mešavinu sirćeta preko rotkvica u tegli, ostavljajući malo prostora na vrhu. Poklopite i stavite u frižider. Ukiseljene rotkvice će biti spremne za jelo za oko 24 sata. Čuvajte u frižideru i uživajte do mesec dana. Možda ćete želeti da napravite i kisele tikvice.
Pročitajte kako se pravi zimnica od zelenog paradajza
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.