Sastojci:

  • 1 čen belog luka oljušten i isečen na pola po dužini
  • 1 veza rotkvica oko 300 g, bez zelenila
  • 120 g pirinčanog sirćeta, nezačinjenog
  • 120 ml hladne vode
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika meda
Savet +

Za pikantnost dodajte 1/2 do 1 kašičicu mlevenog crnog bibera u zrnu ili svežu čili papriku isečenu po dužini.

Recept za ukiseljene rotkvice:

Kako biste pripremili kiselo povrće na ovaj način, stavite polovinu belog luka u čistu teglu od jedne litre. Tanko iseckajte rotkvice i spakujte ih na beli luk u teglu. Dodajte pirinčano sirće, vodu, so i med u staklenu mericu od 470 ml. Mutite dok se so i med ne rastvore.

Sipajte mešavinu sirćeta preko rotkvica u tegli, ostavljajući malo prostora na vrhu. Poklopite i stavite u frižider. Ukiseljene rotkvice će biti spremne za jelo za oko 24 sata. Čuvajte u frižideru i uživajte do mesec dana. Možda ćete želeti da napravite i kisele tikvice.

Pročitajte kako se pravi zimnica od zelenog paradajza

BONUS VIDEO

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV) Izvor: KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

StvarUkusa