Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 150 g rotkvica
  • 100 g krastavca
  • 100 g topljenog sira
  • 1-2 kašike majoneza
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašičica senfa
  • 2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana
Zašto je korisno da jedete rotkvice?

Rotkvice su bogate raznim hranljivim sastojcima i nizom veoma važnih mikronutrijenata. Sadrže kalijum, mangan, kalcijum, magnezijum, i vitamine B kompleksa. Ima antikancerogena i antioksidativna svojstva.

Recept za uskršnje ruže:

Kako biste pripremili jaja na ovaj način, prvo očistite i iseckajte rotkvice na kolutove. Zatim isecite krastavac na kolutove. Odvojite rotkvice i krastavce u činije i posolite ih, pa malo promešajte.

Kuvana jaja pripremite tako što ćete da isečete same rubove, da ih poravnate, a zatim svako jaje isecite na pola. Nakon svega, belanca odvojite od žumanaca, tačnije sva žumanca prebacite u jednu činiju, a belanca će ostati poređana kao prazne korpice.

U činiju sa žumancima dodajte 100 g topljenog sira. Iseckajte ga i ubacite. Posolite i pobiberite, dodajte majonez, i senf i sve dobro izgnječite viljuškom. Ubacite vrlo sitno seckani beli luk i sve dobro izmešajte. Počnite svako belance da punite ovom smesom. Kada napunite sva belanca smesom, poređajte ih na pleh za serviranje.

Zatim pređite na ukrašavanje. Ubrusima osušite rotkvice i ređajte ih u filovana jaja u tako da izgledaju kao latice ruže. Svaki kolut krastavca isecite na pola i ubacite pored rotkvica poput lista. Možda ćete želeti da napravite i jaja na oko u paradajzu i siru, recept koji ima 97 miliona pregleda.

Pročitajte kako se prave gnezda od mlevenog pilećeg mesa punjena jajima

BONUS VIDEO

ZA OVA JAJA SE TVRDI DA SU NAJTVRĐA! Kurir televizija otkrila tajne ukrašavanja i kuvanja jaja koja MORATE DA ZNATE Izvor: ZA OVA JAJA SE TVRDI DA SU NAJTVRĐA! Kurir televizija otkrila tajne ukrašavanja i kuvanja jaja koja MORATE DA ZNATE

StvarUkusa