Sastojci:
- 4 jajeta
- 150 g rotkvica
- 100 g krastavca
- 100 g topljenog sira
- 1-2 kašike majoneza
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica senfa
- 2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana
Recept za uskršnje ruže:
Kako biste pripremili jaja na ovaj način, prvo očistite i iseckajte rotkvice na kolutove. Zatim isecite krastavac na kolutove. Odvojite rotkvice i krastavce u činije i posolite ih, pa malo promešajte.
Kuvana jaja pripremite tako što ćete da isečete same rubove, da ih poravnate, a zatim svako jaje isecite na pola. Nakon svega, belanca odvojite od žumanaca, tačnije sva žumanca prebacite u jednu činiju, a belanca će ostati poređana kao prazne korpice.
U činiju sa žumancima dodajte 100 g topljenog sira. Iseckajte ga i ubacite. Posolite i pobiberite, dodajte majonez, i senf i sve dobro izgnječite viljuškom. Ubacite vrlo sitno seckani beli luk i sve dobro izmešajte. Počnite svako belance da punite ovom smesom. Kada napunite sva belanca smesom, poređajte ih na pleh za serviranje.
Zatim pređite na ukrašavanje. Ubrusima osušite rotkvice i ređajte ih u filovana jaja u tako da izgledaju kao latice ruže. Svaki kolut krastavca isecite na pola i ubacite pored rotkvica poput lista. Možda ćete želeti da napravite i jaja na oko u paradajzu i siru, recept koji ima 97 miliona pregleda.
Pročitajte kako se prave gnezda od mlevenog pilećeg mesa punjena jajima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.