Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 150 g rotkvica
  • 100 g krastavca
  • 100 g topljenog sira
  • 1-2 kašike majoneza
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašičica senfa
  • 2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana
Zašto je korisno da jedete rotkvice?

Rotkvice su bogate raznim hranljivim sastojcima i nizom veoma važnih mikronutrijenata. Sadrže kalijum, mangan, kalcijum, magnezijum, i vitamine B kompleksa. Ima antikancerogena i antioksidativna svojstva.

Recept za uskršnje ruže:

Kako biste pripremili jaja na ovaj način, prvo očistite i iseckajte rotkvice na kolutove. Zatim isecite krastavac na kolutove. Odvojite rotkvice i krastavce u činije i posolite ih, pa malo promešajte.

Kuvana jaja pripremite tako što ćete da isečete same rubove, da ih poravnate, a zatim svako jaje isecite na pola. Nakon svega, belanca odvojite od žumanaca, tačnije sva žumanca prebacite u jednu činiju, a belanca će ostati poređana kao prazne korpice.

U činiju sa žumancima dodajte 100 g topljenog sira. Iseckajte ga i ubacite. Posolite i pobiberite, dodajte majonez, i senf i sve dobro izgnječite viljuškom. Ubacite vrlo sitno seckani beli luk i sve dobro izmešajte. Počnite svako belance da punite ovom smesom. Kada napunite sva belanca smesom, poređajte ih na pleh za serviranje.

Zatim pređite na ukrašavanje. Ubrusima osušite rotkvice i ređajte ih u filovana jaja u tako da izgledaju kao latice ruže. Svaki kolut krastavca isecite na pola i ubacite pored rotkvica poput lista. Možda ćete želeti da napravite i jaja na oko u paradajzu i siru, recept koji ima 97 miliona pregleda.

Pročitajte kako se prave gnezda od mlevenog pilećeg mesa punjena jajima

BONUS VIDEO

02:58
ZA OVA JAJA SE TVRDI DA SU NAJTVRĐA! Kurir televizija otkrila tajne ukrašavanja i kuvanja jaja koja MORATE DA ZNATE Izvor: Kurir televizija

StvarUkusa