Sastojci:
Za rolat:
- 300 g tikvica
- 50 g pšeničnog brašna
- 2 belanca
- 2 žumanca
- 30 g pavlake
- so i biber po ukusu
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- malo svežeg peršuna
Za fil:
- 300 g krem sira
- šaka peršuna
- 2 paradajza
- 3 čena belog luka
Pogledajte kako se pravi:
Recept za rolat sa krem sirom i paradajzom:
Za ovaj rolat, tikvice narendajte na krupno rende, posolite, promešajte i ostavite 10 minuta. Zatim dobro iscedite višak tečnosti. U tikvice dodajte žumanca, biber po ukusu, pavlaku, prašak za pecivo i brašno. Sve pomešajte i posolite, pa ostavite na stranu.
U posebnoj suvoj činiji umutite belanca dok se ne formira čvrst sneg. Stavite belanca u testo i lagano ih umešajte. Pleh obložite papirom za pečenje i malo premažite uljem. Dimenzije pleha su 22 x 28 cm.
Raširite listove peršuna po plehu. Stavite testo preko peršuna i izravnajte ga. Pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C 15-20 minuta. Gotov patišpanj ohladite na rešetki. Za fil u činiji pomešajte krem sir, sitno seckani peršun i vrllo sitno seckani beli luk. Prepolovite paradajz i narežite na tanke kriške.
Skinite patišpanj sa papira za pečenje i okrenite ga sa stranom gde je peršun nadole, premažite filom od sira i poređajte kriške paradajza. Umotajte u rolnu. Po želji ukrasite krem sirom i peršunom. Gotov rolat stavite u frižider na 1-2 sata i nakon toga servirajte. Možda ćete želeti da napravite i svečani slavski rolat sa šarenom korom.
Pročitajte kako da napravite i 4 vrste rolata savršenih za slave
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem