Sastojci:
- pola glavice kupusa
- 1 tikvica
- 1 paprika
- 150 g tvrdog sira
- 500 g špecli
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica slatke paprike
- Malo ulja za prženje
Priprema:
Ako tražite jednostavno, ali ukusno jelo koje kombinuje povrće, sir i mekanu teksturu špecli, onda je ova zapečena pita pravi izbor! Kupus daje blagi, nežni ukus, dok tikvice i paprika dodaju sočnost i boju. Sve zajedno stvara savršeno jelo za porodični ručak ili laganu večeru.
Kupus isecite na sitne trakice i pržite na malo ulja u tiganju dok ne omekša i upije arome. Tikvicu isecite na kockice i dodajte u prženi kupus. Nastavite sa prženjem još malo. Papriku isecite na komade i dodajte u smesu. Sve dobro izmešajte. Sir narendajte na krupno rende i stavite sa strane. Špecle dodajte direktno iz frižidera u tiganj i mešajte još 2-3 minuta na srednjoj vatri. Začinite solju, biberom, paprikom.
Smesu stavite u posudu za pečenje i ravnomerno pospite narendanim sirom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta dok ne porumeni.
Bonus video
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
Ćufte od patlidžana i sira
Lagana salata sa brokolijem i feta sirom
Posna čorba od šargarepe i crvenog sočiva