Sastojci:

  • 450 g kupusa
  • 1 šargarepa
  • 1 crni luk
  • 3 jajeta
  • 4 kašike brašna
  • prstohvat mlevenog bibera
  • pola kašičice soli
  • 2 kašike biljnog ulja (za prženje)

Kako se prave uštipci:

Ako tražite jednostavan, ukusan i zdrav način da pripremite kupus, ovi uštipci su savršen izbor! Hrskavi spolja, mekani iznutra, sa blagim ukusom povrća i savršeno začinjeni, idealni su kao lagani obrok, prilog ili čak užina. Uz osvežavajući sos od krastavca i belog luka, dobijate kompletan spoj ukusa koji će vas sigurno oduševiti!

Savet:

Ako želite zdraviju verziju, uštipke možete peći u rerni umesto da ih pržite. Samo ih poslažite na papir za pečenje, premažite lagano uljem i pecite na 200°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđi. Takođe, možete dodati malo rendanog sira u smesu za bogatiji ukus!

Kupus sitno naseckajte i blanširajte u ključaloj vodi 2-5 minuta, pa ga ocedite i ostavite da se prohladi.
Šargarepu narendajte, a luk sitno naseckajte.
U posudi pomešajte kupus, šargarepu i luk. Dodajte jaja, brašno, so i biber, pa sve dobro promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Kašikom vadite smesu i oblikujte uštipke.
Pržite uštipke sa obe strane 3-4 minuta dok ne porumene i postanu hrskavi. Stavite ih na ubrus da upiju višak ulja.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji "Majke i snajke": Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara Izvor: LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji "Majke i snajke": Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara