Sastojci:
- 450 g kupusa
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- 3 jajeta
- 4 kašike brašna
- prstohvat mlevenog bibera
- pola kašičice soli
- 2 kašike biljnog ulja (za prženje)
Kako se prave uštipci:
Ako tražite jednostavan, ukusan i zdrav način da pripremite kupus, ovi uštipci su savršen izbor! Hrskavi spolja, mekani iznutra, sa blagim ukusom povrća i savršeno začinjeni, idealni su kao lagani obrok, prilog ili čak užina. Uz osvežavajući sos od krastavca i belog luka, dobijate kompletan spoj ukusa koji će vas sigurno oduševiti!
Kupus sitno naseckajte i blanširajte u ključaloj vodi 2-5 minuta, pa ga ocedite i ostavite da se prohladi.
Šargarepu narendajte, a luk sitno naseckajte.
U posudi pomešajte kupus, šargarepu i luk. Dodajte jaja, brašno, so i biber, pa sve dobro promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Kašikom vadite smesu i oblikujte uštipke.
Pržite uštipke sa obe strane 3-4 minuta dok ne porumene i postanu hrskavi. Stavite ih na ubrus da upiju višak ulja.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.