Uštipci su čest izbor za doručak na našim prostorima. Obično ih domaćice služe uz sir i kajmak, a ponekad i uz domaći džem. Međutim, dečava se da budu previše masni i da čak ni ubrus na kojem su se uštipci cedili ne pomaže. Međutim, postoji nekoliko načina koji će vam pomoći da prženo testo ne upije ni kap masti ili ulja.

Jedan od načina za pripremanje idealnih uštipaka je upotreba sode bikarbone ili praška za pecivo, koje ćete prosejati zajedno sa brašnom. Na taj način testo neće upijati višak masnoće kod prženja u dubokom ulju.

Da uštipci ne bi bili masni, ulje u kome ćete ih pržiti trebalo bi da bude dobro zagrejano. Kada je ulje dovoljno zagrejano, ono u trenutku zatvara testo i ne dozvoljava mu da upije višak masnoće.

Proveren način da testo ne upije mnogo ulja ili masti jeste da dok mesite testo u njega dodate čašicu rakije. Kada umutite sve sastojke koje koristite za pripremu, u to dodajte čašicu rakije. Uštipci neće pokupiti ni kap masnoće. Ovo je stari trik koji su još naše bake koristile. Ne brinite jer se ukus rakije uopšte neće osetiti, a poslužiće da testo ne bude previše masno. 

Bonus video

TikTok/ its.chloeh Kako se pravilno dodaje kvasac u testo