Sastojci:
- 150 g krompira
- 150 g šargarepe
- 100 g celera
- 100 g praziluka
- 1 crni luk
- 150 g sitne soli
Kako se prave kocke za supu:
Umesto da kupujete, sami napravite domaće kocke za supu koje dosta olakšavaju pripremu domaćih supa ili čorbi, ali i bujona.
Operite, ogulite i iseckajte svo povrće. U većem tiganju zagrejte malo ulja i posle nekoliko minuta dodajte seckano povrće. Dinstajte 10 minuta. Dodajte so i ostavite da se rastvori pa krčkajte još 15 minuta. Prebacite sve u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Vratite sve na šporet i kuvajte još 10 minuta.
Četvrtasti pekač obložite papirom za pečenje i sipajte smesu koja treba da bude mekana, ali ne i tečna. Izravnajte je i formirajte kvadrat/pravougaonik. Ostavite u zamrzivaču preko noći.Sutradan isecite na kockice. Čuvajte kocke u plastičnoj posudi, ali između svakog reda kockica stavite papir za pečenje kako se ne bi zalepile jedna za drugu.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Kroasani od lisnatog testa punjeni kremom
Kako da uštipci ne budu masni
Mafini sa jabukama i orasima
3 recepta za najlepše slane torte