Umesto da kupujete, sami napravite domaće kocke za supu koje dosta olakšavaju pripremu domaćih supa ili čorbi, ali i bujona. Sve što treba da uradite jeste da iseckate povrće, kratko skuvate i onda izblendirate i zaledite. Domaće kocke su vrlo praktične, a i dosta zdravije od kupovnih.One se mešaju sa toplom vodom i tako nastaje bujon koji može da ulepša bilo koje jelo, a meso će svakako učiniti sočnijim. U bujon dodajte druge sastojke po želji i tako ćete napraviti supu ili čorbu.
- Sastojci:
- 3 šargarepe
- 1 praziluk
- 2 paštranaka
- 2 korena peršuna
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1/2 kelerabe
- 1/2 celera
- lišće celera
- 1 kašičica kurkume
- 1 veza peršuna
- ulje
- 80 g soli
Priprema:
Šargarepu oljuštite i iseckajte sitno, pa stavite u posudu. U istu dodajte i seckani praziluk, paštrnak koji ste oljuštili i iseckali, koren peršuna koji ste oljuštili i iseckali, seckani crni i beli luk, kelerabu koju ste oljuštili i iseckali, celer koji ste oljuštili i iseckali, kao i seckane listove celera. U dublju šerpu sipajte ulje, pa kada se zagreje dodajte seckano povrće i posolite, pa pospite kurkumu. Kuvajte dok povrće ne pusti sok, a zatim poklopite i kuvajte još 8 minuta. Povrće prebacite u blender i dobro usitnite. Dobijenu smesu sipajte na pleh od rerne obložen pek papirom i lepo poravnajte. Zatim pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač preko noći. Ujutru isecite kockice i umotajte u providnu foliju i čuvajte u zamrzivaču do upotrebe.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom