Umesto da kupujete, sami napravite domaće kocke za supu koje dosta olakšavaju pripremu domaćih supa ili čorbi, ali i bujona. Sve što treba da uradite jeste da iseckate povrće, kratko skuvate i onda izblendirate i zaledite. Domaće kocke su vrlo praktične, a i dosta zdravije od kupovnih.One se mešaju sa toplom vodom i tako nastaje bujon koji može da ulepša bilo koje jelo, a meso će svakako učiniti sočnijim. U bujon dodajte druge sastojke po želji i tako ćete napraviti supu ili čorbu.  

  • Sastojci:
  • 3 šargarepe
  • 1 praziluk
  • 2 paštranaka
  • 2 korena peršuna
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kelerabe
  • 1/2 celera 
  • lišće celera 
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 veza peršuna
  • ulje
  • 80 g soli

Priprema:
Šargarepu oljuštite i iseckajte sitno, pa stavite u posudu. U istu dodajte i seckani praziluk, paštrnak koji ste oljuštili i iseckali, koren peršuna koji ste oljuštili i iseckali, seckani crni i beli luk, kelerabu koju ste oljuštili i iseckali, celer koji ste oljuštili i iseckali, kao i seckane listove celera. U dublju šerpu sipajte ulje, pa kada se zagreje dodajte seckano povrće i posolite, pa pospite kurkumu. Kuvajte dok povrće ne pusti sok, a zatim poklopite i kuvajte još 8 minuta. Povrće prebacite u blender i dobro usitnite. Dobijenu smesu sipajte na pleh od rerne obložen pek papirom i lepo poravnajte. Zatim pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač preko noći. Ujutru isecite kockice i umotajte u providnu foliju i čuvajte u zamrzivaču do upotrebe. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE