Sastojci:
- 2 veće tikvice, iseckane na kolutove
- 1 luk
- 2 šargarepe
- 200 g paradajza
- 5 jaja
- 150 ml mleka
- 100 g kačkavalja
- 80 g brašna
- so po ukusu
- biber po ukusu
Recept za tikvice sa šargarepom i sirom:
Tikvice isecite ih na kolutove. Stavite ih u posudu za pečenje. Malo ih posolite i pobiberite. Sve pospite slatkom mlevenom paprikom i nalijte malo ulja. Stavite sve u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite oko 20-25 minuta. Dok se tikvice peku, pripremite preostale sastojke.
Jedan luk isecite na prstenove. Dve šargarepe prvo prepolovite po dužini, a zatim isecite na pola kruga. Stavite seckani luk u vreli tiganj sa uljem. Pržite dok ne dobije zlatnu boju. U luk dodajte pripremljenu šargarepu. Pržite još 2-3 minuta i skinite sa vatre. Paradajza isecite na male komade. Nakon dvadeset minuta izvadite tikvice iz rerne. Dodajte pripremljeni luk i šargarepu i malo promešajte.
Stavite paradajz na povrće. Razbijte jaja u činiju. Dodajte malo soli i bibera. Nalijte 130 ml mleka. Sve mešajte žicom, dok ne postane glatko. U činiju sipajte brašno i odmah sve dobro promešajte da nema grudvica. Pripremljenu smesu sipajte na povrće. Stavite sve u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite oko 30 minuta. Dok je tepsija u rerni, pripremite sir.
Narendajte sir na krupno rende. Deset minuta pre kraja pečenja izvadite tepsiju i pospite rendanim sirom. Vratite u rernu da se zapeče. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pitu sa tikvicama i kačkavaljem.
Pročitajte kako se pravi rolat sa krem sirom i paradajzom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.