Sastojci:

  • 2 sveže skuše
  • 2 čena belog luka
  • sok od 1 limuna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica morske soli
  • ½ kašičice bibera
  • ½ kašičice majčine dušice
  • ½ kašičice mlevene crvene paprike
  • 1 veza peršuna sitno seckana
  • 1 crveni luk

Priprema:

Skuša pečena u rerni je brz i ukusan obrok koji je savršen za sve ljubitelje ribe. Uz samo nekoliko jednostavnih sastojaka i minimalnu pripremu, možete uživati u bogatom ukusu ove ribe, koja je bogata omega-3 masnim kiselinama i idealna za zdravu ishranu. Ovaj recept traje svega 30 minuta, a rezultat je sočna i aromatična riba, idealna za brzi ručak ili večeru.

Savet:

Prilikom pečenja, prelijte ribu sa malo maslinovog ulja i limunovog soka za sočnost i dodatnu svežinu.

Ribu očistiti, oprati i osušiti papirnim ubrusom. U činiji pomešati maslinovo ulje, limunov sok, iseckan beli luk, so, biber, majčinu dušicu i crvenu papriku. Ribu premazati ovom marinadom spolja i iznutra, pa ostaviti da odstoji 10-15 minuta. U pleh obložen papirom za pečenje staviti kolutove crvenog luka, a preko njih položiti skuše.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok ne dobije lepu zlatnu koricu. Posuti seckanim peršunom i poslužiti uz krompir salatu, pečeno povrće ili prilog po želji.

Bonus video

ZAPEČENA SKUŠA: Lak i brz recept Izvor: ZAPEČENA SKUŠA: Lak i brz recept