Sastojci:
- 230 g goveđeg filea, isečenog
- 1 list lisnatog testa, odmrznut
- 2 kriške pršute
- 3 kašike putera
- 2 kašike senfa
- 230 g šampinjona
- 2 ljutike, sitno naseckane
- 1 kašičica sveže majčine dušice, plus dodatak za ukras
- ½ kašike svežeg peršuna, sitno naseckanog
- 60 ml crnog vina
- 1 jaje, umućeno
- 1 kašika vode
- So i crni biber, po ukusu
Za gorgonzola sos:
- 2 kašike izmrvljenog gorgonzola sira
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašika vode
Recept za mini govedinu Velington:
Za govedinu pripremljenu na ovaj način, pečurke izblendirajte da se sitno samelju. Dinstajte ljutiku na puteru na srednjoj vatri, a zatim ubacite pečurke i majčinu dušicu. Kuvajte dok vlaga ne ispari, pa smesu deglazirajte vinom. Umešajte peršun, začinite solju i biberom i ostavite da se ohladi.
Zagrejte tiganj na jakoj vatri sa malo ulja. Pržite govedinu sa svih strana dok se ne stvori bogata smeđa kora, a zatim isecite na 12 jednakih delova. Začinite solju i biberom. Isecite testo na 12 kvadrata. Na svaki kvadrat stavite pršutu, pečurke i komad govedine. Premažite senfom, a zatim preklopite i zatvorite ivice testa.
Zagrejte rernu na 190 ° C. Ređajte govedinu u testu na obložen pleh, premažite sve jajima i napravite mali prorez na vrhu. Ohladite 10 minuta, a zatim pecite 12-15 minuta dok ne porumeni. U šerpi pomešajte gorgonzolu, pavlaku i vodu, mešajući dok smesa ne postane glatka. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i govedina Velington na klasičan način.
Pročitajte i kako se pravi goveđi gulaš sa domaćim knedlama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.