Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 3 kašike integralnog brašna
- 500 ml mleka
- 1 kašičica mlevenog muskatnog oraščića
- 350 g makarona
- 400 g zelene boranije
- 140 g kačkavalja, pola iseckano, pola izrendano
- 25 g semenki bundeve
Recept za makarone zapečene sa boranijom i sirom:
Za boraniju pripremljenu na ovaj način, prvo stavite ulje u šerpu na srednju vatru, dodajte brašno i dobro promešajte. Uz mešanje polako sipajte malo mleka i dobro mešajte dok ne postane glatko. Dodajte još malo mleka, ponavljajući sve dok ne potrošite sve mleko i dobijete glatki sos. Umešajte muskatnioraščić, začinite, pa skinite sa vatre dok kuvate testeninu.
Zagrejte rernu na 220 C i zagrejte veliku šerpu vode do ključanja, dodajte makarone i kuvajte 8 minuta. Dodajte boraniju i kuvajte još 3 minuta. Ocedite testeninu i boraniju i stavite u veliku vatrostalnu posudu. Prelijte pripremljenim sosom i ugurajte seckani sir među testeninu, a zatim narendajte kačkavalj i semenke bundeve. Pecite 10-15 minuta ili dok vrh ne porumeni. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i salatu od pržene boranije sa jogurtom i začinima.
Pročitajte i kako se pravi žuta boranija na mađarski način
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.