Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 500 g žute boranije, isečene na komade
- 1 srednji luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 srednji krompir, oljušten i isečen na kockice
- 1 šargarepa, isečena na kolutove
- 1,5 l vode
- 200 ml kisele pavlake
- 1 kašičica kukuruznog brašna
- 1 kašičica slatke paprike u prahu
- so i biber po ukusu, 1 mali lovorov list
- svež peršun za serviranje
Recept za kuvanu žutu boraniju:
Kako biste napravili kuvanu boraniju, prvo očistite i pripremite sve povrće. Luk i beli luk propržite na ulju dok ne postanu providni. Skinite sa vatre i umešajte kašičicu paprike u prahu.
Dodajte povrće i pržite na umerenoj vatri 2-3 minuta uz mešanje. Sipajte vodu, ubacite lovorov list, posolite i pobiberite po ukusu i kuvajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
Kašičicu kukuruznog brašna i pavlaku pomešajte, sipajte malo vrele tečnosti iz čorbe da se izjednači temperatura između njih, dobro izmešajte pa sipajte u čorbu i mešajte dok se malo ne zgusne. Servirajte sa hrskavim hlebom i sveže seckanim peršunom. Možda ćete želeti da napravite i boraniju sa mesom, pravo jelo na kašiku.
Pročitajte kako se pravi pasta sa belim mesom i mešanim povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus