Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 500 g žute boranije, isečene na komade
  • 1 srednji luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 srednji krompir, oljušten i isečen na kockice
  • 1 šargarepa, isečena na kolutove
  • 1,5 l vode
  • 200 ml kisele pavlake
  • 1 kašičica kukuruznog brašna
  • 1 kašičica slatke paprike u prahu
  • so i biber po ukusu, 1 mali lovorov list
  • svež peršun za serviranje

Recept za kuvanu žutu boraniju:

Kako biste napravili kuvanu boraniju, prvo očistite i pripremite sve povrće. Luk i beli luk propržite na ulju dok ne postanu providni. Skinite sa vatre i umešajte kašičicu paprike u prahu.

Dodajte povrće i pržite na umerenoj vatri 2-3 minuta uz mešanje. Sipajte vodu, ubacite lovorov list, posolite i pobiberite po ukusu i kuvajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša.

Kašičicu kukuruznog brašna i pavlaku pomešajte, sipajte malo vrele tečnosti iz čorbe da se izjednači temperatura između njih, dobro izmešajte pa sipajte u čorbu i mešajte dok se malo ne zgusne. Servirajte sa hrskavim hlebom i sveže seckanim peršunom. Možda ćete želeti da napravite i boraniju sa mesom, pravo jelo na kašiku.

Pročitajte kako se pravi pasta sa belim mesom i mešanim povrćem

BONUS VIDEO

Milica Radović Zapečena boranija sa slaninom

StvarUkusa