U toku je Uskršnji post, pa je idealno vreme da isprobate recepte za ribu. Ona se jednostavno priprema, a možete da je pržite, pohujete ili pečete. Mi vam donosimo još jedan super recept za skušu koja se pravi od svega par sastojaka i koja se kuva, a tajna odličnog ukusa krije se u marinadi. Poslužite je sa pečurkama i lukom, a ako želite možete da dodate i bareno povrće.
Sastojci:
- 2 skuše
- 200 g šampinjona
- 3-4 crna luka
- 1/2 limuna
- Za marinadu:
- 750 ml vode
- 100 ml sirćeta
- 60 ml ulja
- 3 kašičice soli
- 3 kašičice šećera
- 2 lovorova lista
- 10 bibera u zrnu
Recept za kuvanu skušu sa pečurkama:
Očistite skušu
Skinite glavu ribe, pa joj očistite krljušt. Zatim je presecite po dužini, ali ne do kraja i izvadite kosti. Lep je očistite, pa isecite na deblje kolutove. Ako vam je lakše možete da je očistite i u ribarnici.
Isecite i ostale sastojke
Crni luk isecite krupno, pa pola količine stavite u šerpu, a onda poređajte i ribu preko. Zatim dodajte i seckane pečurke i preostali luk.
Napravite marinadu
U šerpu sipajte vodu, sirće i ulje, pa dodajte so, šećer, biber i lovorov list. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa prelijte preko ribe.
Nastavite da kuvate
Poklopite i nastavite da kuvate dok ne proključa, pa ostavite još 3 minute. Zatim ohladite na sobnoj temepraturi i servirajte.
Pročitajte i ovo: Kako se pravilno kuva riba - samo joj dodajte 1 sastojak
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem