U toku je Uskršnji post, pa je idealno vreme da isprobate recepte za ribu. Ona se jednostavno priprema, a možete da je pržite, pohujete ili pečete. Mi vam donosimo još jedan super recept za skušu koja se pravi od svega par sastojaka i koja se kuva, a tajna odličnog ukusa krije se u marinadi. Poslužite je sa pečurkama i lukom, a ako želite možete da dodate i bareno povrće. 

Sastojci:

  • 2 skuše 
  • 200 g šampinjona 
  • 3-4 crna luka 
  • 1/2 limuna 
  • Za marinadu:
  • 750 ml vode 
  • 100 ml sirćeta 
  • 60 ml ulja 
  • 3 kašičice soli 
  • 3 kašičice šećera 
  • 2 lovorova lista 
  • 10 bibera u zrnu 

Recept za kuvanu skušu sa pečurkama:

13:04
Korak 1

Očistite skušu 

Skinite glavu ribe, pa joj očistite krljušt. Zatim je presecite po dužini, ali ne do kraja i izvadite kosti. Lep je očistite, pa isecite na deblje kolutove. Ako vam je lakše možete da je očistite i u ribarnici.

13:04
Korak 2

Isecite i ostale sastojke 

Crni luk isecite krupno, pa pola količine stavite u šerpu, a onda poređajte i ribu preko. Zatim dodajte i seckane pečurke i preostali luk. 

13:04
Korak 3

Napravite marinadu 

U šerpu sipajte vodu, sirće i ulje, pa dodajte so, šećer, biber i lovorov list. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa prelijte preko ribe. 

13:43
Korak 4

Nastavite da kuvate

Poklopite i nastavite da kuvate dok ne proključa, pa ostavite još 3 minute. Zatim ohladite na sobnoj temepraturi i servirajte. 

Pročitajte i ovo: Kako se pravilno kuva riba - samo joj dodajte 1 sastojak

BONUS VIDEO: 

Instagram/pp_recepti_kbzu Kako se čisiti riba

StvarUkusa/S.B.