U toku je Božićni post, ali to ne znači da ste ograničeni sa izborom jela. Danas možete da napravite neka od najlepših jela i to sa posnim namirnicama, a današnji recept je dokaz za to. Predlažemo da napravite pečenu skušu u slatko-kiselom sosu. Ova kombinacija sastojaka daje ribi poseban šmek, a saznajte i kako da se rešite neprijatnog mirisa koji nastajte tokom prženja.
Sastojci:
- 2 fileta skuše
- 1 ,5 kašika šećera
- 3 kašike pirinčanog sirćeta
- 1,5 kašika soja sosa
Recept za pečenu skušu u slatko-kiselom sosu:
U suvom tiganju koji ste zagrejali ispecite filete skuše. Ribu povremeno okrećite i pritisnite ivice, kako bi se ispekla sa svih strana. Pazite da u tiganju nema previše masnoće koju je riba pustila, ako ima očistite ubrusom. Zatim pospite šećerom, pa sipajte pirinčano sirće i sojin sos. Zatim krčkajte skušu u sosu dok ne upije, pa poslužite.
Pročitajte i ovo: Ovako se sprema najbolja riba za slavu Sveti Nikola
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom